Α. Χαρίτσης: Ασαφής απάντηση του ΥΠΕΘΑ για το στρατόπεδο «Παπαφλέσσα»

Πρώτη Δημοσίευση: 23/10/2019 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2019 09:03
«Με μια γενικόλογη... έκθεση ιδεών άνευ ουσίας» απάντησε ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην ερώτηση που αφορούσε στο τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”, για την παύση ή μη της λειτουργίας του και για την περαιτέρω αξιοποίησή του, με δεδομένη την απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παύση λειτουργίας του στρατοπέδου, όπως αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Και προσθέτει: «Στην απάντησή του ο ΥΠΕΘΑ, μεταξύ άλλων, περιορίζεται να απαντήσει ότι “...η λειτουργία του 9ου Σ.Π. μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις”.
Καμιά απάντηση δηλαδή στο ερώτημα αν ισχύει ή δεν ισχύει η απόφαση του Α.Σ.Σ. για παύση λειτουργίας του στρατοπέδου στα τέλη Δεκεμβρίου.
Με τη διαφαινόμενη “παραπομπή στις καλένδες” της... μη απάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από το ζήτημα αξιοποίησης του στρατοπέδου και εγείρει ερωτήματα ποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαιώνιση ενός θέματος, που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια.
Το λόγο πλέον έχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ενεργοί πολίτες και οι μαζικοί φορείς της Καλαμάτας για να διεκδικήσουν επιτέλους μόνιμη λύση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, προς όφελος του λαού και της νεολαίας της πόλης μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους!».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις