Βολές κατά Τσίπρα και ΝΔ από Γερουλάνο και Τσούκαλη στην προεκλογική εκδήλωση στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 18/09/2015 10:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2015 20:13
Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως την επιτομή της ανευθυνότητας και της ανικανότητας, παρουσιάζοντάς τον ως χειρουργό που δεν έχει εμπειρία και σκοτώνει 100 άτομα έως ότου μάθει και ξαφνικά ζητά να τον εμπιστευτούν οι ασθενείς, λέγοντας ότι απέκτησε εμπειρία, άσκησε χθες από την Καλαμάτα ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νικ. Τσούκαλης, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ψηφοδελτίου.
Νωρίτερα, ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθηνών Παύλος Γερουλάνος, είχε ασκήσει και αυτός δριμεία κριτική τόσο σον κ. Τσίπρα, όσο και στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «είπαν και οι δύο ψέματα στο λαό, έχασαν χρόνο και χρήμα σε μια υποτιθέμενη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο πουθενά».


Γεμάτο αμφιθέατρο
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου Καλαμάτας, ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Ι. Χριστόπουλου, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, καλωσόρισε τους Στ. Μπένο, Ι. Γιαννακόπουλο, καθώς και τον πρώην δήμαρχο Γ. Κουτσούλη, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς των Π. Καστιλιέρη και Δημ. Κουσελά. Σημείωσε πως απαιτείται η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και έδωσε το λόγο στον Παύλο Γερουλάνο.
Από την πλευρά του ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είναι από τις λίγες πολιτικές δυνάμεις που αυξάνουν τη δύναμή τους και επιστρέφουν οι ψηφοφόροι του, εφιστώντας ταυτόχρονα την προσοχή πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αλλά δουλειά.
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα εξαρτάται από το κράτος, τις τράπεζες, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, παρατήρησε πως όλοι σχεδόν οι υπουργοί Οικονομικών απευθύνονται στους επενδυτές του εξωτερικού ζητώντας τους να τους περιγράψουν αυτοί τις ιδανικές συνθήκες για επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε πως για να έρθει ανάπτυξη, θα πρέπει η Ελλάδα να γίνει πιο καλή για τους Έλληνες. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως χωράει μεγάλη συζήτηση για τις συνεργασίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και προτάσεις, και πείρα και ικανότητα διοίκησης, προεξόφλησε ότι η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι του ΠΑΣΟΚ (όχι οι εκλογές της Κυριακής) και κατέληξε λέγοντας πως δέχεται τις απόψεις για την τρίτη θέση, αλλά θα πρέπει να αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καλώντας όλους στη μάχη ώστε να γίνει ο πρώτος πόλος.
Από την πλευρά του ο Νικ. Τσούκαλης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της συνεργασίας μεταξύ της Ανανεωτικής Αριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας, λέγοντας πως «καθυστέρησε, αλλά ήρθε η ώρα της. Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για την προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής που ακολουθήθηκε ευρωπαϊκά από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία να αποτινάξει το νεοφιλελευθερισμό.
«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές», τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ, δήλωσε πως «υπάρχει η εκτίμηση ότι η Αριστερά είναι μία από τα ίδια. Όμως η Αριστερά δεν είναι αυτό που βλέπετε, αλλά κάτι άλλο. Εμείς επιδιώκουμε να υπερβούμε όλες τις παθογένειες από το παρελθόν. Πρέπει να δούμε τη χώρα στο μέλλον με άλλο μάτι» και ζήτησε από τους νέους να ξεφύγουν από τις παλιές απόψεις. 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις