Δράση για τις Α’ Βοήθειες στην Οιχαλία

Πρώτη Δημοσίευση: 03/10/2018 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2018 17:15
Σεμινάρια για Πρώτες Βοήθειες θα κάνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.
Τα εν λόγω σεμινάρια  θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Καλαμάτας και συγκεκριμένα από την κα Τσατά και την κα Δαμηλάτη, στους μαθητές αλλά και στους πολίτες γενικότερα, σε μια ημερίδα εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
Ειδικότερα, κατά το μήνα Οκτώβριο, μέσω ενός 16ωρου ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης, θα διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Οιχαλίας, καθώς και στο προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με σκοπό να είναι στοιχειωδώς καταρτισμένοι, να αντεπεξέλθουν και να δράσουν άμεσα σε περιστατικά που μπορεί να προκύψουν.
Τα ανωτέρω σεμινάρια - ενημερώσεις θα διεξαχθούν στις σχολικές μονάδες το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ξεκινώντας από χθες στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά. Εκεί παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Σοφιανός Γυπατίδης, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, οι οποίοι με τη σειρά τους καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και το σκοπό των σεμιναρίων - ενημερώσεων, ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και του Ερυθρού Σταυρού για τη συνεργασία και ευχήθηκαν στα παιδιά.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η «Τράπεζα Αλληλεγγύης» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου μοίρασε σχολικά είδη στα παιδιά άπορων οικογενειών, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα διανέμει τρόφιμα στους απόρους του Δήμου Οιχαλίας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις