Θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/09/2019 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/09/2019 11:54
Εκτός από το… διαζύγιο στη συνεργασία της δημοτικής παράταξης "Καλαμάτα Ξεκινάμε" με το συνδυασμό της πλειοψηφίας, που κυριάρχησε επικοινωνιακά στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, υπήρξαν και μια σειρά από θέματα που τέθηκαν από δημοτικές παρατάξεις και χρήζουν παρουσίασης.
 
Οφέλη από 5G
Στην αρχή της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του, οι οποίες έμειναν αναπάντητες και έχουν σχέση με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την εταιρεία Wind. Ειδικότερα, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα απόφαση κρατικού φορέα που δίνει το… πράσινο φως για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, όπως και το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και εταιρείας, για να φανούν τα οφέλη που θα έχει και έπρεπε να υπάρχουν για την Καλαμάτα.
 
Καλαμάτα - Ριζόμυλος
Από την πλευρά του "Ανοιχτού Δήμου" ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης ζήτησε να πληροφορηθεί τα σχέδια της κυβέρνησης για την τύχη του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος, πρότεινε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ επισήμανε ότι ο Δήμος, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μεριμνήσει για την ανάπτυξη του δυτικού μετώπου της πόλης.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε ότι τάσσεται υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου, κάτι που θα βοηθήσει και στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της περιοχής.
 
Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων
Η επικεφαλής της παράταξης "Καλαμάτα- Τόπος Ζωής", Τόνια Κουζή, τάχθηκε για μία ακόμα φορά υπέρ της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων, μια πρωτοβουλία που δεν είναι σε καμία περίπτωση κοστοβόρα. Τόνισε, δε, ότι η διαφάνεια και η Δημοκρατία δε θα πρέπει να μετρώνται με χρήματα και ο Δήμος πρέπει να είναι ανοιχτός στους πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή "έστειλε" το θέμα στο πακέτο της τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρχει πρόβλημα με προσωπικά δεδομένα, δεν έχει καμία αντίρρηση για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων.
Πάντως, καλή η πρόθεση, αλλά θα πρέπει να γίνει και πράξη, γιατί μόνο κέρδος θα έχουν οι πολίτες και η πόλη από μια ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Ποιότητα νερού
Ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Τάσος Νιάρχος, άσκησε κριτική για ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της ποιότητας νερού στα χωριά της Δυτικής Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Μπασακίδης, σχολίασε ότι, εκτός από τις συνεχείς αναλύσεις της ποιότητας του νερού από το εργαστήριο της επιχείρησης και από την εταιρεία με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΚ στην Αθήνα, προ ημερών έφτασε απάντηση και από το Γενικό Χημείο του Κράτους, που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητά του.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις