Κατηγορηματικός ότι δε θα έρθουν πρόσφυγες στη Μεσσήνη ο δήμαρχος

Πρώτη Δημοσίευση: 02/10/2019 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2019 13:30

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό, που ύστερα από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και στη Μόρια επανήλθε στην «πρώτη γραμμή» της επικαιρότητας, αποτέλεσε ένα ακόμα σημείο σφοδρής αντιπαράθεσης το βράδυ της Δευτέρας στη Μεσσήνη μεταξύ Αθανασόπουλου και Τσώνη.
Αρχικά ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε κατηγορηματικά ότι η πόλη της Μεσσήνης δεν πρόκειται να δεχθεί πρόσφυγες σε καμία δομή της, διαψεύδοντας και την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και είχε κάνει γνωστή το «Θάρρος». Πρόσθεσε ότι η θέση της Δημοτικής του Αρχής παραμένει αταλάντευτη, από το καλοκαίρι του ’16 που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι η Μεσσήνη λόγω και άλλων ιδιαίτερων καταστάσεων δεν μπορεί να υποδεχθεί πρόσφυγες.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι από την κυβέρνηση δεν εξετάζονται δομές για τη μεταφορά τους, αλλά σπίτια και ξενοδοχεία. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε κλείνοντας ο δήμαρχος την τοποθέτησή του, η Δημοτική του Αρχή θα προασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών της Μεσσήνης, καλώντας τους πολίτες να μην ανησυχούν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργος Τσώνης επισήμανε ότι το «μεταναστευτικό» είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καταθέτοντας ήδη, πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση να συζητηθεί ξεχωριστά ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκεί όλοι να τοποθετηθούν και να αναλάβουν την ευθύνη. Πρόσθεσε ότι είναι «νωπές» οι μνήμες όλων για όσα ειπώθηκαν επί του θέματος λίγα χρόνια πριν, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τα λεγόμενα του περιφερειάρχη κ. Νίκα.

«Με έζωσαν τα φίδια» από τις δηλώσεις Νίκα είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο περιφερειάρχης είπε όχι πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, όχι πρόσφυγες σε άλλο σημείο της Καλαμάτας, λέγοντας ότι «βγάζει από το κάδρο» την Καλαμάτα, κάτι που τον ανησυχεί ιδιαίτερα. Αναρωτήθηκε, επίσης, αν υπάρχουν ξενοδοχεία και σπίτια για φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή μας…

Τα λεχθέντα από τον πρώην δήμαρχο έφεραν την «οργισμένη» απάντηση του νυν δημάρχου. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, αφού επανέλαβε κατηγορηματικά ότι στη Μεσσήνη δε θα δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής μεταναστών, είπε ότι ο κ. Τσώνης δεν μπορεί «να κουνάει το δάχτυλο» και να εκφράζει την ανησυχία του γι’ αυτό το θέμα, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για υπόγειες συμφωνίες με την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υφυπουργό κ. Βίτσα, για τη μεταφορά προσφύγων στην περιοχή Μακαρία του Δήμου Μεσσήνης.

«Όλοι θυμόμαστε τι έγινε το καλοκαίρι του ’16, κε Τσώνη, τα σχέδιά σας ανατράπηκαν χάρις στη δική μας παράταξη, αλλά και συμβούλους της δικής σας, που ματαίωσαν τις υπόγειες συμφωνίες που είχατε κάνει με τον κ. Βίτσα» ήταν η «καυστική» αναφορά του δημάρχου.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις