Κορυφώνονται από το Δήμο οι προετοιμασίες για τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών

Πρώτη Δημοσίευση: 27/09/2019 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/09/2019 18:28
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες, προκειμένου να υποδεχθεί η Καλαμάτα 38 χορωδίες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 9 μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.
Προχθές, σύμφωνα με το δελτίο Τύπο της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου και της οργανωτικής ομάδας του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης «Φάρις», όπου έγινε ανασκόπηση του προγράμματος των εκδηλώσεων και αναλύθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει και όσες απομένουν.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, προκειμένου όλα να είναι εγκαίρως έτοιμα και οι Καλαματιανοί, οι επισκέπτες και τα μέλη των χορωδιών να απολαύσουν αυτό το «πανηγύρι» της χορωδιακής μουσικής.
Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του διαγωνιστικού τμήματος, θα δοθούν συναυλίες φιλίας σε ανοικτούς χώρους και αμφιθέατρα, όπως στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, την κεντρική προκυμαία, το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου και το αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».
Το κύριο μέρος του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, ενώ εκείνο της θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής επί διήμερο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την έγκριση του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Εκτός αυτών, θα διεξαχθεί συναυλία gala στο Μέγαρο Χορού το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώ οι καλύτερες των 38 χορωδιών που θα μετάσχουν, θα διαγωνισθούν για το Μεγάλο Βραβείο, επίσης στο Μέγαρο Χορού, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, στην οποία θα μετάσχει και η φημισμένη διεθνώς Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, αυτός ο μουσικός σχηματισμός, που επισήμως ονομάζεται Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, θα παρουσιάσει στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες σχηματισμούς και κατόπιν θα δώσει συναυλία, το πρωί της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις