Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη

Πρώτη Δημοσίευση: 22/04/2017 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/04/2017 10:59
Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε χθες το πρωί η Κορώνη την προστάτιδά της, Παναγία Ελεήστρια. Στην παμμεσσηνιακή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διακαινησίμου, συμμετείχε πλήθος κόσμου από όλη τη Μεσσηνία.
Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεηστρίας, πρωτοστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, καθώς και του αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά. Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεήστριας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των σχολείων.
Το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, ο πολιτευτής της Ν.Δ Μίλτος Χρυσομάλλης, τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις