Με 1.500 αθλητές και ρεκόρ επισκεπτών και εθελοντών το Ironman στην Costa Navarino

Πρώτη Δημοσίευση: 31/03/2019 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2019 09:55
Περισσότεροι από 250 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της διοργανώτριας εταιρείας «ΕΥ ΖΗΝ» για την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός τριάθλου  IRONMAN® 70.3 ® Greece που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2019 στη Μεσσηνία, στην Costa Navarino.
Η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση τριάθλου «IRONMAN» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπως ενημέρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕυΖην Greece ΑΕ», κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 1500 αθλητές από 61 χώρες μαζί με 2000 συνοδούς, θα βρίσκονται στην Μεσσηνία.
Η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Dance Challenge» και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Μεσσηνίας με τον συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» και υπεύθυνη για τις πολιτιστικές δράσεις του «IRONMAN» κα Νίνα Δράκου-Χρυσού, η οποία παρευρέθηκε στην συνάντηση αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη για την προσέλκυση τόσο σπουδαίων διεθνών γεγονότων, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτόν αναδεικνύουμε το τουριστικό μας προϊόν και αναβαθμίζουμε την τοπική μας οικονομία.
«Εσείς όλοι», τόνισε η κα. Δράκου απευθυνόμενη στους εθελοντές, «είστε η ψυχή αυτού του μεγάλου αγώνα και η προσφορά σας είναι καθοριστική για την ανάδειξη της καλής φιλοξενίας του τόπου μας.
Οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής τοποθετούν την Μεσσηνία στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με τον αθλητικό τουρισμό να είναι βασικός μοχλός της τουριστικής ανάπτυξης» δήλωσε τέλος η κα. Δράκου.
Ως υπεύθυνη των πολιτιστικών δράσεων του «IRONMAN» η κα. Δράκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων επισημαίνοντας την μεγάλη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων για την προβολή της παράδοσης μας και της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Οι 5.000 επισκέπτες που θα βρεθούν στην Μεσσηνία θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.
Στη συνέχεια οι εθελοντές έλαβαν οδηγίες από τους υπεύθυνους της διοργανώτριας εταιρείας για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις