Ντίνα Νικολάκου: "Πραξικόπημα οι αποφάσεις για αλλαγές στην απλή αναλογική"

Πρώτη Δημοσίευση: 17/07/2019 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2019 22:07
Απαντά στον Παναγιώτη Νίκα ζητώντας του να σεβαστεί τη βούληση των ψηφοφόρων
 
Οι υπό… τεκνοποίηση αλλαγές της απλής αναλογικής σε Δήμους και Περιφέρειες βρίσκουν την απερχόμενη πλειοψηφία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι φυσικό, εντελώς αντίθετη. Μάλιστα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας θα κληθούν όλες οι παρατάξεις να πάρουν καθαρή θέση, μια και αποτελεί υπό συζήτηση θέμα.
Μιλώντας στο "Θ" η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τόνισε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στον εκλογικό νόμο "νοθεύουν" τη βούληση των πολιτών: "Οι ψηφοφόροι εξέλεξαν το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο κάτω από δεδομένες συνθήκες και όχι σύμφωνα με το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι προτεινόμενες αλλαγές από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών προκαλούν το… βιασμό της ψήφου των πολιτών, θα έλεγα με έναν πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό τρόπο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται με τις δηλώσεις του και ο κ. Νίκας, ο οποίος σημειωτέον επωφελήθηκε από το εκλογικό σύστημα των δύο γύρων. Όταν υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο δεύτερος γύρος ήταν αχρείαστος για το τελικό αποτέλεσμα και το μοίρασμα των εδρών, απορώ ο κ. Νίκας που βρίσκει το… θράσος και υποστηρίζει τις αλλαγές. Τη στιγμή, μάλιστα, που πρωτοστάτησε και σε συμμαχίες κάτω από το τραπέζι.
Προσωπικά, έχω μάθει να αγωνίζομαι τόσο από τη θέση της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης. Αλλά αυτό έγινε με… καθαρά χαρτιά και όχι με… σημαδεμένη τράπουλα.
Θα πρέπει, λοιπόν, τόσο το υπουργείο όσο και ο κ. Νίκας να σεβαστούν τη βούληση των ψηφοφόρων, οι οποίοι ζητούν συνεννόηση και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων. Η Δημοκρατία αυτό επιτάσσει και όλα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να δεχτούμε τα τετελεσμένα και όχι να σχεδιάζουμε ανατροπές, οι οποίες μας θυμίζουν άλλες εποχές.
Αυτό που είναι σίγουρο, εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια όλων εκείνων που θέλουν να αλλοιώσουν τη βούληση των Πελοποννησίων".
Α.Π.



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις