Ξανά παντοδύναμη με 4 βουλευτές η «γαλάζια» παράταξη στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 09/07/2019 20:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2019 20:56
Αποστολή «εξετελέσθη» για τη Νέα Δημοκρατία στο νομό
 
 
Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον κομματικό «μηχανισμό» της Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα της «κάλπης» της Κυριακής. Η «γαλάζια» παράταξη είδε σημαντική αύξηση, της τάξης του 11%, τόσο στα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2015 όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Ο «στόχος», άλλωστε, των 4 εδρών, που εξαρχής είχαν θέσει τα στελέχη του κόμματος, επετεύχθη με σχετική ευκολία. Και σε επίπεδο ανανέωσης, η νέα «κοινοβουλευτική» ομάδα της κεντροδεξιάς παράταξη του νομού είναι διαφορετική κατά 50%. Όπως ήταν αναμενόμενο, τη μία έδρα πήρε ο Αντώνης Σαμαράς, που ως πρώην πρωθυπουργός «ηγήθηκε» του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας και δε χρειαζόταν σταυρό προτίμησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται στη Μεσσηνία από το 1977.
Τη δεύτερη έδρα κατέλαβε ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό νούμερο των 21.000 ψήφων περίπου. Ο κ. Λαμπρόπουλος, που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας το 1989, επιστρέφει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ύστερα από ένα «διάλειμμα» μιας 4ετίας. Τις υπόλοιπες δύο έδρες «πήραν» νέοι βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά. Αρχικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης, που είδε τις ψήφους του να πολλαπλασιάζονται σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, «αγγίζοντας» τις 15.000, κατέλαβε την 3η έδρα του νομού. Την 4η έδρα πήρε ο Περικλής Μαντάς, που έλαβε 8.200 ψήφους και εκλέγεται κι αυτός για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας.
Ιδιαίτερη σημασία είχε και η 5η θέση, καθώς, εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Οκτώβριο τον Αντώνη Σαμαρά να αναλαμβάνει επίτροπος στην Ευρώπη, τότε βουλευτής θα εκλεγεί και η Νατάσα Κυριακοπούλου, που κατέγραψε το εντυπωσιακό νούμερο των 7.100 ψήφων, στην «παρθενική» της εμφάνιση στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Οι δυο κυρίες που έμειναν εκτός Βουλής, αν και «κατέγραψαν σημαντική δυναμική», είναι η Πιπίνα Κουμάντου, που συγκέντρωσε 6.000 ψήφους και η Παναγιώτα Ντίντα με 5.133 ψήφους.
Οι προσδοκίες των πολιτών από τους νέους «κυβερνητικούς» βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το νομό είναι ιδιαίτερα υψηλές, όπως και τα προβλήματα της περιοχής, που είναι γνωστά και έχουν αποτυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.
Οι νέοι «γαλάζιοι» βουλευτές, έχοντας να συνεργαστούν και με δημάρχους αλλά και το νέο περιφερειάρχη, που προέρχονται από το ίδιο πολιτικά χώρο, ελπίζουμε ότι θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των πολιτών και θα εκπροσωπήσουν επάξια τη Μεσσηνία.

Του Κώστα Γαζούλη
 
Δηλώσεις
 
Αντώνης Σαμαράς: «Καθαρή εντολή να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα»

26907488_1304841319620567_2766456492205184788_n.png

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το αποτέλεσμα και αφού συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία μαζί με καθαρή εντολή για μεταρρυθμίσεις κι επιστροφή στην κανονικότητα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του κόμματος, τα στελέχη και τους αγωνιστές της παράταξης που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να πετύχει, κι όλοι εμείς να στηρίξουμε την ανορθωτική προσπάθεια, έπειτα από 4 χρόνια οπισθοδρόμησης, λαϊκισμού και διχαστικών συνθημάτων».
 
Γιάννης Λαμπρόπουλος: «Η χώρα μας γυρίζει σελίδα»

labrop.jpg

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
οι εκλογές τελείωσαν, ο Λαός ψήφισε αλλαγή. Η Χώρα μας γυρίζει σελίδα.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα δουλέψουμε σκληρά, για μια άλλη Ελλάδα, που όλοι θέλουμε και αξίζουμε.
Θέλω μέσα από την ψυχή μου να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και με κάθε τρόπο εξέφρασαν την αγάπη τους για μένα.
Η Δύναμή μου ήταν πάντα οι απλοί πολίτες, από τους οποίους και προέρχομαι.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη Μεσσηνία μας, με δύναμη, πάθος και αφοσίωση, όπως καλά γνωρίζω να κάνω.
Όλα καλά να πάνε για την Πατρίδα μας και το Νομό μας.
 
 
 
 
Μίλτος Χρυσομάλλης: «Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε»

62544088_1284611061714404_1803947682352332800_n.jpg

Η ισχυρή εντολή που έλαβε η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες. Είναι η ώρα η πατρίδα να πάει μπροστά!
Αντλώντας δύναμη από τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, αλλά και με βαθύ αίσθημα σεβασμού προς όλους τους Μεσσηνίους, υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά και να φανώ αντάξιος εκπρόσωπός τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι η ώρα για σκληρή δουλειά. Είναι η ώρα να σμιλέψουμε τις προϋποθέσεις για τη Μεσσηνία που μας αξίζει.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη σας!
 
Περικλής Μαντάς: «Ενωμένοι, χωρίς διχαστικές αντιλήψεις, να δουλέψουμε για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας»

STM_0139.JPG

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που οι Μεσσήνιοι συμπατριώτες μου επέλεξαν και εμένα να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό, επίσης, το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τόσο στο Νομό Μεσσηνίας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Η εντολή αυτή των πολιτών αποτελεί μια δέσμευση αλλά και μια ευθύνη για όλους εμάς. Να μείνουμε δίπλα τους ενωμένοι, χωρίς διχαστικές αντιλήψεις, να δουλέψουμε για όλους τους Έλληνες, να δουλέψουμε για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας. Σε αυτή την πρόκληση θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή. Ενωμένοι μπορούμε!
 
Νατάσσα Κυριακοπούλου: «Ενωμένοι ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για Ανάπτυξη, δουλειές και Ασφάλεια!»

IMG_3477.jpg
 
Φίλες και φίλοι,
στις 7 Ιουλίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση της χώρας μας!
Όλοι μαζί ενωμένοι ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για Ανάπτυξη, Δουλειές και Ασφάλεια!
Για να ξαναγίνει η Ελλάδα μας δυνατή!
Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και είναι η ώρα να το αποδείξουμε στην πράξη.  Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, όπως διαμήνυσε  ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκαν βουλευτές Μεσσηνίας και τον επικεφαλής μας πρ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Είμαι βέβαιη ότι όλοι θα συμβάλουν για το καλό της χώρας μας και της Μεσσηνίας μας!
Φίλες - Φίλοι, με την ψήφο σας στις Εθνικές εκλογές, με αναδείξατε πρώτη ανάμεσα στις αξιόλογες γυναίκες του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας.
Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη αυτή τιμή.
Με την ευχή του πατέρα μου Κυριάκου να με συνοδεύει αυτές τις 18 ημέρες της προεκλογικής μου περιόδου, τη στήριξη της οικογένειάς μου, καθώς και με τη συμβολή των συνεργατών μου, που ήταν η δύναμή μου, πετύχαμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς!


Πιπίνα Κουμάντου: Οι Έλληνες ενωμένοι και δυνατοί θα τα καταφέρουμε να κάνουμε ξανά την Ελλάδα ένα ισχυρό και ανεξάρτητο κράτος

64487127_2388586274709458_5506325726204264448_o.jpg


Συγχαρητήρια θερμά στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη νίκη!
Οι Έλληνες ενωμένοι και δυνατοί θα τα καταφέρουμε να κάνουμε ξανά την Ελλάδα ένα ισχυρό και ανεξάρτητο κράτος.
Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους φίλους και στην οικογένεια μου, που στάθηκαν δίπλα μου με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση. Ευχαριστώ επίσης τους 6000 Μεσσήνιους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και αξιολόγησαν θετικά την παρουσία μου στις δυο εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα. Τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω δυναμικά και θα βρίσκομαι στη πρώτη γραμμή για την Μεσσηνία που όλοι αξίζουμε: της ανάπτυξης , της δημιουργίας, της εξωστρέφειας.
Συγχαίρω από καρδιάς όλους τους συνυποψηφίους μου για την μαχητικότητα τους και ιδιαίτερα τους εκλεγμένους βουλευτές του Νομού μας. Να είναι Άξιοι !


Παναγιώτα Ντίντα: Eνωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και θα τα καταφέρουμε
 

66514478_672318793231561_3528411235341041664_n.jpg

• Θερμά συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη νίκη και την πολιτική αλλαγή που κατάφερε!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες για τον αγώνα και την προσπάθεια! Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συστρατεύθηκαν μαζί μου, σε αυτόν τον τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα, για τον οποίο νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη!
Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες Βουλευτές και καλή δύναμη στο έργο τους! Θα σταθούμε δίπλα τους και δίπλα στη Νέα Κυβέρνηση γιατί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και θα τα καταφέρουμε!!!Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις