Παναγιώτης Κατσίβελας: «Τριφυλία συνεχίζουμε» με σιγουριά και ευθύνη!

Πρώτη Δημοσίευση: 16/04/2019 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2019 08:48
«Μας ζητάει η κοινωνία να κάνουμε ανανέωση και εμείς το κάνουμε»
 
Το συνδυασμό του «Τριφυλία συνεχίζουμε» παρουσίασε χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Παναγιώτης Κατσίβελας.
Ο κ. Κατσίβελας έκανε έναν απολογισμό του έργου που παρήχθη κατά τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δήμο, επί δημαρχοντίας του, και σημείωσε: «Λύσαμε όλα τα προβλήματα, όχι βέβαια. Έχουμε δουλειά πολλή ακόμα. Έκανα λάθη; Αναμφίβολα. Αλλά όσα κι αν έκανα, ίσως έβλαψαν, αλλά μόνο εμένα. Ποτέ το Δήμο μας, όχι την κοινωνία μας».
Καταλήγοντας τόνισε: «Τριφυλία συνεχίζουμε, με σιγουριά και ευθύνη, εμείς που θέλουμε, μπορούμε. Μας ζητάει η κοινωνία να κάνουμε ανανέωση κι εμείς το κάνουμε».
 
Ομιλία
Αναλυτικά στην ομιλία του ο κ. Κατσίβελας τόνισε : «Πριν από πέντε χρόνια είπα - Τριφυλία Ξεκινάμε. Πριν από πέντε χρόνια ζητώντας την εντολή σας είχα υποσχεθεί ένα μόνο. Δεν είναι αρκετό να βλέπεις το ποτάμι ότι είναι βρώμικο, αλλά πρέπει να μπεις να το καθαρίσεις, και ότι οφείλουμε να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά μας, και τότε θα έχουμε δημιουργήσει ένα όνειρο αντάξιο της κοινωνίας μας, αντάξιο του τόπου μας.
Σας υποσχέθηκα δουλειά, πολλή δουλειά και συνέπεια. Και το κάναμε. Παραλάβαμε ένα Δήμο στα περιθώρια της ζωής, ουραγό στην εξέλιξη, με μεγάλες υποθέσεις και προσδοκίες εγκαταλελειμμένες στην αδυναμία των ανθρώπων. Δεν το λέω σαν άλλοθι, ούτε ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν το έκανα ποτέ στη ζωή μου και δεν το λέω για να κατηγορήσω κανέναν. Δεν έχει αξία. Και σηκώσαμε τα μανίκια και πιάσαμε τη δουλειά, όχι όλοι. Οργανώσαμε το Δήμο, τον εφοδιάσαμε με σύγχρονη τεχνολογία και αξιοποιήσαμε τα στελέχη του κατά τον καλύτερο τρόπο. Χρειάστηκε να συγκρουστώ με νοοτροπίες και παλιές κακές συνήθειες. Καθιερώσαμε και επιβάλαμε τους διαγωνισμούς και τη διαφάνεια, όσο και αν χρειάστηκε να στενοχωρήσουμε κάποιους.
 
Έργα
Δεν υπάρχει σημείο ή κοινότητα ή πόλη που να μην έχει γίνει ένα ή περισσότερα ή πολλά έργα. Εκτελέσαμε για την περίοδο 2015-18 έργα δημοτικά και προμήθειες υλικών πάνω από 4 εκατ. ευρώ με μια κρατική επιχορήγηση για κλάματα. Εξασφαλίσαμε ή είμαστε υπό αξιολόγηση για έργα πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ, ως Δήμος αποκλειστικά, από το Φιλόδημος και το ΕΣΠΑ, χωρίς, βέβαια, να υπολογίζω την κατάθεση του Βιολογικού Γαργαλιάνων, έργο αξίας 25 εκατ. ευρώ που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες. Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο μέγιστο βαθμό, γιατί έτσι έπρεπε. Σήμερα διεκδικεί ο Δήμος μας έργα από το ΕΣΠΑ μέσω του Προγράμματος της Περιφέρειας, αξίας 40 εκατ. ευρώ, για έργα που είναι ήδη σε αξιολόγηση. Έγιναν επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Τριφυλίας και στο φωτισμό αξίας πάνω από 3, 5 εκατ. ευρώ. Ολοκληρώθηκε ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, ανακαινίστηκε το Δικαστικό Μέγαρο της Κυπαρισσίας αποκαταστάθηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας, ολοκληρώθηκε ο Βιολογικός του Κοπανακίου και ανακαινίστηκε το ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Ολοκληρώθηκε το Φράγμα στους Χριστιάνους και ο Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, έργα που έχουν το μόχθο και την αγωνία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνεργαστήκαμε με την κυβέρνηση στο βαθμό που το ήθελε και διεκδικούμε πλέον τα δίκτυα του φράγματος, που κατατέθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, πάνω από 15 εκατ. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση, γιατί είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε για το Δήμο μας.
Όπως και δεν μπορώ να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου για την αδιαφορία του υπουργείου Υποδομών για το δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται ή έχουν δημοπρατηθεί έργα αξίας 3,5 εκατ. ευρώ, με κορυφαία την ανάπλαση της Πάνω πόλης της Κυπαρισσίας 430 χιλ ευρώ, τις 23 παιδικές χαρές, ο δρόμος της Βάλτας, το κατέβασμα της Νέδας, η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ανδρέα, η ανακαίνιση του παλιού Λυκείου Φιλιατρών, η ανάπλαση στο Καλό Νερό και η δημοτική οδοποιία των Φιλιατρών 400.000 ευρώ. Προμηθευτήκαμε 3 νέα απορριμματοφόρα και ξεχρεώσαμε άλλο ένα. Προμηθευτήκαμε 400 νέους κάδους και λύσαμε το γόρδιο δεσμό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε λίγους μήνες όλα θα είναι ένα κακό παρελθόν. Αποπληρώνουμε τα χρέη των καποδιστριακών Δήμων και παλιές απαιτήσεις από δικαστικές αποφάσεις. Πληρώσαμε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ που έλειψαν από το τεχνικό μας πρόγραμμα.
 
Πολιτισμός
Κάναμε ανατροπή στον Πολιτισμό και αναπτύξαμε την κοινωνική μέριμνα στο μέγιστο βαθμό, ώστε ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο αναφοράς. Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές δε θα πούμε: θα κάνουμε, εμείς λέμε κάνουμε τώρα! Λύσαμε όλα τα προβλήματα, όχι βέβαια. Έχουμε δουλειά πολλή ακόμα. Έκανα λάθη; Αναμφίβολα. Αλλά όσα κι αν έκανα, ίσως έβλαψαν, αλλά μόνο εμένα. Ποτέ το Δήμο μας, όχι την κοινωνία μας. Το 2014 ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να υπηρετήσω καμία ιδιοτέλεια κανενός και το έκανα. Κάποιοι δεν άντεξαν, δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν, τους κατανοώ. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Σαμαρτζή για την ανεκτίμητη βοήθεια που έχει προσφέρει στο Δήμο και ξέρω το βάρος που σηκώνει για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης στο φίλο Βασίλη Παπαθεοδοσίου εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους στόχους. Και βεβαίως, δεν μπορώ να ξεχάσω τον αείμνηστο Σπύρο Χρονόπουλο, κορυφαίο αυτοδιοικητικό και να μην πω πόσο μας λείπει σήμερα. Για αυτό λέω “Σήμερα Τριφυλία Συνεχίζουμε”, με σιγουριά και ευθύνη, εμείς που θέλουμε, μπορούμε. Μας ζητάει η κοινωνία να κάνουμε ανανέωση κι εμείς το κάνουμε».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις