Παρουσιάστηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 20/06/2019 07:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2019 07:48
Μονόδρομος η συνέχεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση         
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάστηκε και επίσημα χθες το μεσημέρι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.
Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση εκείνο που υπήρχε διάχυτο στην ατμόσφαιρα ήταν το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ να ευθύνεται για όλα τα δεινά της κρίσης, τη στιγμή που πήρε μια χώρα καθημαγμένη οικονομικά και κοινωνικά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι λυτρώθηκαν και απαλλάχθηκαν των ευθυνών τους, γιατί απλώς μεσολάβησε μια πλήρης τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτε μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος ότι, παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες, η κυβέρνηση κατάφερε να… σηκώσει τη χώρα στα πόδια της και σήμερα να βλέπει το μέλλον κάτω από πιο αισιόδοξη προοπτική.
Για το διακύβευμα εκλογών που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα μήνα μίλησε η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μαρία Βεργινάδη. Στη σύντομη παρέμβασή της, αφού ξεκαθάρισε ότι οι ευρωεκλογές με το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ διαφέρουν ριζικά επί της ουσίας από αυτές της 7ης Ιουλίου, υπογράμμισε, αιτιολογώντας την άποψή της, ότι "τώρα αποφασίζουμε για το αν η χώρα συνεχίσει στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης με δικαιοσύνη και με δικαιώματα για όλους ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας, του αυταρχισμού, της διαπλοκής και της παρακμής".
Επίσης, προανήγγειλε δύο πολιτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν η πρώτη την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου με θέμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα γίνει δύο ημέρες μετά και θα αποτελεί την κεντρική πολιτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος.
Στη συνέχεια παρουσίασε τους/τις υποψήφιους και υποψήφιες βουλευτές με σύντομα βιογραφικά του καθενός.
 
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας
 
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΥΛΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ)
Η Γιούλα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε και κατοικεί στους Γαργαλιάνους. Είναι υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά. Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος δύο φορές. Διετέλεσε πρόεδρος για οκτώ χρόνια και γραμματέας του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
 
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, όπου κατοικεί μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1982. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός. Έχει διαχρονική ενασχόληση με τα κοινά, εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ). Ιδιαίτερη παρουσία έχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Μάνης, με συμμετοχή σε πολιτιστικούς συλλόγους και δράσεις. Με προσωπικές παρεμβάσεις διεκδίκησε και κατοχύρωσε την τοπική οικιστική αισθητική και την πέτρα, ως υλικού ταυτότητας της Μάνης και της τοπικής οικονομίας.
 
ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Δικηγόρος. Γεννήθηκε στον Κάμπο Αβίας το 1958. Σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου το 2014. Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας συμμετείχε στις Επιτροπές:
•Θεσμών και Διαφάνειας, Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Δεοντολογίας και Κανονισμού της Βουλής
•Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα.
•Ειδική Εισηγήτρια της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος
•Μέλος του Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των δανείων των Κομμάτων και των ΜΜΕ
•Μέλος του Προεδρείου των επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης: α) για τον Γ. Παπαντωνίου και β) για τη Novartis.
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (το γένος Χαραλαμπάκη)
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 11/2/1978. Κατάγεται από τη Μάνη. Είναι αρτοποιός. Απόφοιτος Σχολής ΟΑΕΔ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες: Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας από το 2013 έως το 2015 και μέλος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.  Μέλος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από το 2012.
Διαιτητής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (1996-2012) και διεθνής διαιτητής FIFA (2012). Ενεργό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ).
Εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας για πρώτη φορά την ΙΣΤ' Κοινοβουλευτική Περίοδο (25.01.2015-28.8.2018). Επανεξελέγη για δεύτερη φορά την ΙΖ' Κοινοβουλευτική Περίοδο (20.09.2015-11.06.2019). Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος των επιτροπών: Μορφωτικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οδικής Ασφάλειας και Ελληνισμού της Διασποράς
 
ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Πατσαρίνος είναι πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση ως υπηρεσιακό και αυτοδιοικητικό στέλεχος.
Συγκεκριμένα έχει διατελέσει: Υπηρεσιακό στέλεχος στο Δήμο Καλαμάτας επί 35 έτη με απασχόληση σε όλα τα τμήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Καθαριότητας υπό την ιδιότητα του προϊσταμένου.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).  Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την περίοδο 2014 - 2019. Περιφερειακός σύμβουλος επί 7 έτη, 2012 - 2019. Νομαρχιακός σύμβουλος επί 4 έτη, 2006 - 2010.
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ν. Μεσσηνίας.  Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ν. Μεσσηνίας.  Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας το 2012.
 
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Στέλιος Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1983. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πύλου το 2000 και εισήχθη στο ΑΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Φωτογραφίας. Από νεαρή ηλικία εργάζεται στο τομέα της φωτογραφίας και των διαφημιστικών παραγωγών. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις για την Αρχαιολογία, καθώς και σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης. Μέσω του μαθητικού κινήματος οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού, όπου και εκλέχτηκε στο Κεντρικό της Συμβούλιο για 2 θητείες. Από το 2011 ζει μόνιμα στην Πύλο.
 
ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
O Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1977. Ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών στις 29 Αυγούστου του 2018. Προηγουμένως διετέλεσε (α) αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για θέματα βιομηχανίας και για την Αναπτυξιακή Στρατηγική, (β) υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και (γ) γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις