Π.Νίκας στην Τρίπολη: «Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης»

Πρώτη Δημοσίευση: 11/12/2018 13:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/12/2018 11:47
Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με ομιλία του εξέφρασε τη στήριξή του στον Π. Νίκα και την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος. περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μιλώντας στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο, σε ακροατήριο εκατοντάδων Πελοποννησίων, μεταξύ των οποίων βουλευτές και τ. υπουργοί, δήμαρχοι και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Δε μας φοβίζουν οι μηχανισμοί του περιφερειάρχη και η καθημερινή προπαγάνδα του, που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά και κρατικά χρήματα. Δεν πρόκειται να μας κάμψει ο λαϊκισμός, ο πολιτικαντισμός, ο κοτσαμπασισμός, η χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογία ενός τοπικού καθεστώτος, που νοιάζεται μόνο για την επιβίωση και τη διαιώνισή του.
Δεν έχουμε ως Πελοπόννησος καμιά άλλη επιλογή εκτός από τη ΝΙΚΗ. Και η Νίκη προϋποθέτει Ενότητα, Αγώνα, Απόδειξη, Αποκάλυψη, Πίστη στις Ιδέες μας και Προσήλωση στο γενικό συμφέρον.
Και είναι θλιβερή, οδυνηρή η πραγματικότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα 8 χρόνια της σημερινής Περιφερειακή Αρχής, παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Κρατικού Προϋπολογισμού, να βρίσκεται στο βάλτο της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης, της μετανάστευσης, της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της φτώχειας.
Στην Πελοπόννησο, με το 60% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας - διάσημων παγκοσμίως, με την καίρια γεωγραφική θέση, το φυσικό κάλλος, τα ποιοτικά προϊόντα και τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αξίζει η θέση του πρωτοπόρου και όχι του ουραγού. Αξίζει η θέση της Περιφέρειας-Ηγέτη στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και την ανασυγκρότηση της Πατρίδος μας.
Όμως, δυστυχώς, ανικανότητες, επιπολαιότητες και πρώτιστα ιδιοτέλειες της Περιφερειακής Αρχής έχουν οδηγήσει την περιοχή σε επικίνδυνη στασιμότητα, συρρίκνωση και οπισθοδρόμηση.
-Ανεπάρκεια στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αφού η απορρόφηση του Περιφερειακού Προγράμματος φθάνει μόλις το 17%, δύο χρόνια πριν την συμπλήρωσή του. Από τα 284 εκατομμύρια μόνο τα 50 έχουν απορροφηθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.
-Ανεπάρκεια και επιπολαιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων
-Ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι η ασφάλεια, η συντήρηση και η αναβάθμιση του επαρχιακού και του παλιού εθνικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, που είναι από τα χειρότερα στην Ελλάδα και που αποτελεί τροχοπέδη για την κάθε είδους ανάπτυξη.
-Ανεπάρκεια και στην τουριστική ανάπτυξη, αφού μόλις 500.000 επισκέπτες στα 32.000.000 της χώρας επέλεξαν την Πελοπόννησο, παρά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και παρά τον πακτωλό των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ξοδεύθηκαν για τη λεγόμενη «Μυθική Πελοπόννησο».
-Ανεπάρκεια της Περιφέρειας, τέλος, όχι  μόνο στα μείζονα, αλλά και στα ελάσσονα στην καθημερινότητα. Πλήρης αποτυχία της δακοκτονίας με απώλειες πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους ελαιοπαραγωγούς. Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών κάθε χρόνο και σε πολλές και, ιδιαίτερα, απομονωμένες περιοχές. Αποτυχίες στην αντιμετώπιση των κωνωποειδών και σε πολλές, ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, παρά τη διάθεση εκατομμυρίων ευρώ.
Υπήρξε όμως ικανότητα και ευρηματικότητα για ό,τι συνδέεται με την πολιτική επιβίωση, την πολιτική επιρροή και την πολιτική επικράτηση του περιφερειάρχη, δυστυχώς χωρίς όρους, χωρίς κανόνες, χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση.
-«Ικανότητα» ανεξέλεγκτης διάθεσης τεράστιων ποσών σε πολλά ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης, με σκοπό την επιβολή τηλεοπτικής πραγματικότητας, τη στρεψοδικία, τη χειραγώγηση και την απαξίωση οποιουδήποτε εξέφραζε αμφισβήτηση, αμφιβολία, κριτική και αντίθεση στις θέσεις του περιφερειάρχη. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν υποστεί κατά καιρούς, ανεξάρτητα από κόμμα και ιδεολογία, μία χωρίς προηγούμενο επιθετικότητα και απαξίωση από τον περιφερειάρχη και τους παρακοιμώμενους του περιφερειάρχη.
Ζήσαμε μια οκταετία βαρύγδουπων και συχνά ακατάληπτων δηλώσεων, μια οκταετία συστηματικής και ομαδικής παρουσίας σε όλα τα πανηγύρια και τις χαρές, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν την παρουσία του αδιαμφισβήτητου αρχηγού και των παρατρεχάμενων, εξαρτημένων και ωφελημένων".
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις