Π. Τατούλης: "Έτοιμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου”

Πρώτη Δημοσίευση: 10/07/2018 07:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/07/2018 07:51
«Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική επερώτηση χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
«Έχουμε έτοιμο σχέδιο, έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία και τη συνέπειά μας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από μερικά χρόνια διοργανώσαμε διεθνές συνέδριο για το λόγο αυτό στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τον πιο έγκριτο φορέα για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του υπουργείου Υποδομών. Δυστυχώς όμως το υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κλονίζοντας την αξιοπιστία του».
Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.
«Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης, Martin Barth, το σχέδιό μας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το σχεδιασμό μας και αυτά που έχουμε πετύχει» δήλωσε, τέλος, ο κ. Τατούλης.   
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις