Σήμερα η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης

Πρώτη Δημοσίευση: 18/10/2018 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/10/2018 08:45
Έτοιμος για την πληρωμή της προκαταβολή του 70% της Ενιαίας Ενίσχυσης από σήμερα είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Agronews υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού.
Μάλιστα, όπως εξήγησαν στον Χρήστο Διαμαντόπουλο που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ, από τη στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δώσει το «οκ» για τη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας Πειραιώς (που αφορά στις αγροτικές πληρωμές), η διαδικασία της πίστωσης είναι θέμα μόνο μερικών ωρών.
Αν και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μια μικρή καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο (οι υπογραφές για τη σύμβαση μεταξύ Βάθη και Τράπεζας Πειραιώς έχουν πέσει εδώ και μέρες), πληροφορίες του Agronews από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αναφέρουν ότι «όπως και να έχει το πράγμα η απόφαση θα βγει εντός της εβδομάδας».
Αν, λοιπόν, η διαδικασία κυλήσει χωρίς άλλα προβλήματα μέσα στην εβδομάδα ο προγραμματισμός δείχνει τις πιστώσεις να ξεκινούν σήμερα το βράδυ, προκειμένου τα χρήματα να αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των παραγωγών από την Παρασκευή, ώστε να ξεκινήσουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και τα γκισέ της τράπεζας τη Δευτέρα 22 του μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δε θα περιλαμβάνεται το πρασίνισμα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώματα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και μετά, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση με το ποσοστό της ενίσχυσης.
Όσον αφορά στη σύμβαση, στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν στο Agronews ότι δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη που ήταν σε ισχύ έως και τις 18 Αυγούστου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις