Σοβαρές παραλείψεις στα sea track του Δήμου Δυτικής Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 23/07/2019 09:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2019 09:07
Πηγαίνοντας το πρωί της Κυριακής στα “Ριτσά” της Καρδαμύλης για μπάνιο, η παρουσία sea track, για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, ήταν μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.
Λίγη ώρα αργότερα συνάντησα φίλο ΑμεΑ που ήρθε με τη σύζυγό του από την Καλαμάτα, καθώς έμαθε κι αυτός για τα νέα sea track που του επιτρέπουν να επισκεφθεί και παραλίες του Δήμου Δυτικής Μάνης και να κάνει το μπάνιο του.
Ωστόσο, όπως μου είπε, δεν κατάφερε να κολυμπήσει. Αρχικά με ενημέρωσε ότι στο “Sea Track” στα Ριτσά της Καρδαμύλης λείπει ένα σημαντικό κομμάτι της ξύλινης “παλέτας”, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να χρησιμοποιήσει κάποιος μόνος του χωρίς βοήθεια το μηχάνημα και να μπει στη θάλασσα, όπως π.χ. συμβαίνει στην Καλαμάτα.
Επίσης, τόσο στη παραλία της Στούπας, όπου και έχει τοποθετηθεί αντίστοιχο μηχάνημα, όσο και στην Καρδαμύλη, δεν υπάρχουν στα σημεία αυτά θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, αλλά ούτε και τουαλέτες.
Παράλληλα, παρατήρησε ότι και σε αυτές τις περιοχές, όπως και στην Καλαμάτα, τα sea track αποτελούν αντικείμενο «παιχνιδιού» για μικρά παιδιά, χωρίς κάποιος μεγαλύτερος συνοδός τους να φροντίζει να τους ενημερώνει για τη χρησιμότητά τους.
Όπως και να έχει, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Δήμο Δυτικής Μάνης πρέπει να ολοκληρωθεί και σωστά. Οι αρμόδιοι να δουν αυτές τις σοβαρές ελλείψεις και να φροντίσουν να κάνουν τα μηχανήματα που τοποθέτησαν χρηστικά και για τα άτομα ΑμεΑ στα οποία απευθύνονται.
Κ. Γαζ. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις