Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας Πατσαρίνος -Χαρίτσης

Πρώτη Δημοσίευση: 02/07/2019 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2019 19:33
Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Πατσαρίνος και τ. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Εκεί συνομίλησαν με τους υπαλλήλους για τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμισή της, αλλά και με κόσμο που την επισκέφθηκε χθες, καθώς χαρίζονταν βιβλία που δε χρησιμοποιούνται από τη βιβλιοθήκη.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ενέκρινε για τη βιβλιοθήκη 155.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μία τριετία, επιπλέον της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης. Χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών και του περιβάλλοντος της βιβλιοθήκης, με την αγορά υπολογιστών και την αναβάθμιση του δικτύου μηχανοργάνωσης, την ανάπτυξη συστήματος ασφαλείας κ.ά., την αγορά βιβλιοθηκών και επίπλων, αλλά και την αγορά καινούριων βιβλίων, τα οποία απέκτησε έπειτα από χρόνια, καθώς και 50 τόμους για τη μεσσηνιακή συλλογή που φιλοξενεί.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, όπου συνομίλησε με το διευθυντή και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που στεγάζονται εκεί.
 
Άνω Μεσσηνία
Να σημειωθεί πως την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διαβολίτσι, καθώς και την Κάτω Μέλπεια, το Δεσύλλα, το Ζευγολατιό και τον Μελιγαλά επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Χαρίτσης, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα έργα ανάπλασης που δρομολογούνται αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Στο Διαβολίτσι, μίλησε για το σχεδιασμό ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού, έργο συνολικής χρηματοδότησης 620.000 ευρώ, ενώ στο Μελιγαλά έλαβε μέρος σε ανοιχτή συζήτηση στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε τους δρόμους της κεντρικής αγοράς, όπου υλοποιείται ήδη έργο ανάπλασης, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, με κονδύλι το οποίο ενέκρινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί με τους συνυποψηφίους του, Νίκο Πατσαρίνο και Γεωργία Ζαχαροπούλου επισκέφθηκαν ακόμη το πρωί της Κυριακής το Κοπανάκι, την Οιχαλία, αλλά και το Δώριο όπου συναντήθηκαν με κατοίκους και συζήτησαν το έργο ανάπλασης της πλατείας του Δωρίου, για το οποίο έχουν εξασφαλισθεί ήδη οι πόροι.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις