ΣΥΡΙΖΑ: Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 07/06/2019 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2019 07:43
Αίνιγμα ο Χαρίτσης: ή θα έλθει Μεσσηνία ή θα είναι στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών
 
-Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, δε θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία 

Με εντατικούς ρυθμούς «τρέχει» η κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, με στόχο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προς το τέλος της εβδομάδας να οριστικοποιηθεί – τουλάχιστον ως προς το μεγαλύτερο μέρος του – και να εγκριθεί από το κόμμα. Ωστόσο, δεν είχε καθοριστεί αν η Κ.Ε. θα συνεδριάσει σήμερα ή το Σαββατοκύριακο. Η πιθανότερη, πάντως, μέρα ανακοίνωσης μέρους ή ολόκληρου του ψηφοδελτίου είναι η ερχόμενη Δευτέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιό του και στη Μεσσηνία έχοντας κατά νου και το στοιχείο της επόμενης μέρας, πώς θέλει να είναι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα στη νέα Βουλή, η οποία αναμένεται να αριθμεί περίπου τους μισούς βουλευτές σε σύγκριση με σήμερα, αν στις εθνικές εκλογές το ποσοστό κινηθεί κοντά σε αυτό που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές (24%).
Στόχος, βέβαια, είναι το ποσοστό αυτό να ανέβει, ει δυνατόν, 3 - 4 μονάδες, προκειμένου να «μαζευτεί» η διαφορά και να περιοριστεί το εύρος της νίκης της Ν.Δ. Αν πάρει κάποιος το χειρότερο σενάριο, ως το πλέον πιθανό, τότε το κυβερνών κόμμα δε θα εκλέξει στο νομό περισσότερους από έναν ή μία βουλευτή.
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, όλα κινούνται γύρω από την περίπτωση της υποψηφιότητας του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στη Μεσσηνία. Στα ονόματα που έστειλε, ως πρόταση, η Νομαρχιακή Επιτροπή στην Κουμουνδούρου, το όνομά του δεσπόζει, αλλά κανείς δεν ξέρει τις τελικές αποφάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr που τον θέλει θα κατεβαίνει στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών.
Ωστόσο, ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και τώρα ο υπουργός δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μια και την περίοδο αυτή ο πρώτος «τρέχει» για την ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα παρουσιαστεί και ως μπούσουλας του κόμματος για την επόμενη τετραετία.
Πάντως, πληροφορίες θέλουν τον κ. Χαρίτση να κλίνει προς τη Μεσσηνία, δεδομένης και της μεγάλης διεισδυτικότητας που έχει το όνομά του και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Θα πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι στην πρόταση της Ν.Ε. που εστάλη τις προηγούμενες ημέρες δεν υπάρχει το όνομα της Μαρίας Βεργινάδη, συντονίστριας του κόμματος στο νομό και νεοεκλεγείσας περιφερειακής συμβούλου.
Για τα υπόλοιπα ονόματα ισχύουν αυτά που είχαν αναγραφεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Θ». Δηλαδή, «παίζουν», εκτός των δύο βουλευτών (Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας), αυτά των δύο υποψήφιων ευρωβουλευτών Ιωάννας Κοντούλη και Γιώργου Πετρόπουλου, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, του Γρηγόρη Τσώνη από τη Μεσσήνη, της Χαράς Κιουρή, του Νίκου Πατσαρίνου, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για υποψηφιότητες από την Πύλο και την Τριφυλία, ούτως ώστε το ψηφοδέλτιο να αντιπροσωπεύει όλες τις περιοχές του νομού. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι πλέον βέβαιο ότι δε θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις