SHOWCASE Festival την Κυριακή στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2019 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2019 20:22
Σε κλίμα εξωστρέφειας, δημιουργικότητας και καινοτομίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο το SHOWCASE Festival, στο πλαίσιο της διάδοσης του χορού και της μουσικής ως μορφές έκφρασης, τέχνης και πολιτισμού. Η εκδήλωση - φεστιβάλ διοργανώνεται από την PolisArt, σε συνεργασία με το Σύλλογο Dance Challenge, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και άλλων φορέων, την Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας.
Το SHOWCASE Festival (Music & Art Dance Performances) πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών ομάδων Πελοποννήσου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας και στοχεύει στην καθιέρωση ετήσιου SHOWCASE Festival ανάδειξης δημιουργίας, του έργου, των δεξιοτήτων και του ταλέντου που έχει καλλιεργηθεί στο χορό και στη μουσική. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που βραβεύει την πολιτιστική δημιουργία σε αυτές τις τέχνες. Αναδεικνύει πρωτότυπες χορευτικές και μουσικές ομάδες του τόπου μας και προβάλλει το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.
Στόχος της καλοκαιρινής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας του τόπου, μέσα από τη διαφορετικότητα και την καινοτομία μουσικών και χορευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.
Το SHOWCASE Festival (Music & Dance Art Performances) ξεκινά στην Καλαμάτα, ως την κατεξοχήν «πόλη του χορού». Όπως αναφέρεται: «Είναι προφανές ότι η εν λόγω διοργάνωση προσθέτει υπεραξία στο πολιτιστικό προϊόν της πόλης της Καλαμάτας, η οποία είναι τουριστικός προορισμός και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις –φεστιβάλ αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου, για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Η προσέλκυση κόσμου από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα θα ζωντανέψει την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και θα αναβαθμίσει την πολιτιστική μας δράση. Σκοπός μας πάντα η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως μαγευτικού προορισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στο φεστιβάλ από τη Μεσσηνία αλλά και από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Καλαμάτα, Μεσσήνη, Σπάρτη, Πάτρα, Χαλκίδα, Αθήνα), με πιστοποιημένες μέχρι σήμερα γύρω στις 200 συμμετοχές. Μουσικές ορχήστρες και πρωτότυπες χορευτικές ομάδες θα μας χαρίσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας.
Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο χορός και η μουσική είναι τέχνη και πολιτισμός που ομορφαίνουν τη ζωή όλων μας, συμβάλλοντας στην ανθρώπινη επικοινωνία, αγωνιζόμαστε συνεχώς για τη διάδοσή τους, ευαισθητοποιώντας και προτρέποντας τη συμμετοχή κάθε φορά νέων κοινωνικών ομάδων.
Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό».
 
Συμμετέχοντες
1. Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» (Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής, Υπεύθυνος καθηγητής-Μαέστρος: Πέτρος Κατσούλης)
2. Καθηγητής πνευστών και Μαέστρος Συνόλων Δυτικής Μάνης: Τάσος Δράμπαλης
3. Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης (Μουσικό σύνολο Σαξοφώνων messinSaX. Μαέστρος: Γιώργος Μανδρουλέας
4. Νεανική χορωδία Hakuna Matata, Γιώργου Σκλήκα.
 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1. Dance Studio Maria Lada Καλαμάτας
2. Fame Dance Academy Καλαμάτας
3. Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας
4. Baila Fuerte DC Καλαμάτας
5. Σχολή Γυμναστικής Έφης Κουδούνη Physical Καλαμάτας
6. Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας
7. Άθλος Καλαμάτας
8. Dancesport Hall Πάτρας
9. Dikaia Oriental Artist Αθήνας
10. Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πετρούπολης Αττικής
11. SnapSteps Αθήνας
12. Byron Espin Dance Team Αθήνας
13. Tango Impulsivo Αθήνας, 14. Bollywood Danza Club Κ. Αχαγιάς
15. Christina’s Dance Studio Σπάρτης.
 
Πληροφορίες: FB εκδήλωση: Showcase Festival Μουσικών & Χορευτικών Σχημάτων
Γενική επιμέλεια διοργάνωσης: Νίνα ΔράκουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις