«Καμπανάκι» για διαγραφή και άλλων στελεχών η κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2019 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2019 13:34
Διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία Μπούζα, Γκούνης και άλλοι 4 που στηρίζουν Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!
 
 
Ο επίλογος της προδιαγραφόμενης διαγραφής στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δεν «υπάκουσαν» στη «γραμμή» στήριξης του κόμματος στον Παναγιώτη Νίκα στις προσεχείς εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γράφτηκε οριστικά χθες.
Η διαγραφή των έξι περιφερειακών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και δύο από τη Μεσσηνία, η Αντωνία Μπούζα και ο Απόστολος Γκούνης, αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της «Πειραιώς» στην οποία προήδρευσε ο κ. Απόστολος Κράτσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία και του Μάκη Βορίδη, είχε «φροντίσει» να ενημερώσει για τις προθέσεις της τα εν λόγω στελέχη, ζητώντας τους ουσιαστικά να «στρατευθούν» με την επιλογή του κόμματος που είναι ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας παράλληλα και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πολιτική «μάχη» στις Περιφέρειες.
Επίσης, δια στόματος και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη είχε ακουστεί δημόσια και στην Καλαμάτα ότι η Ν.Δ. δε θα συνεχίσει με τον Πέτρο Τατούλη, ασκώντας μάλιστα και κριτική στον περιφερειάρχη.
Από τότε, φυσικά, πέρασε αρκετός χρόνος, η «κόντρα» με «φόντο» την Περιφέρεια έχει πάρει «φωτιά» και ήταν αναμενόμενο πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να παρακολουθεί άλλο, με ουδέτερη στάση, στελέχη της να στέκονται δίπλα στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, όταν αυτός εξαπολύει «επιθέσεις» κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το «αυτονόητο», που για αρκετούς… άργησε, έγινε γνωστό χθες μεσημέρι από το κοινό ανακοινωθέν των ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σ’ αυτή την ανακοίνωση όλοι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ «χαιρετίζουν» τη διαγραφή των στελεχών που αποφάσισαν να πάνε «απέναντι» από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και παράλληλα κρούουν «καμπανάκι» και σε άλλα στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τη διαγραφή απουσιάζουν τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας που θα είναι υποψήφιοι με τον Πέτρο Τατούλη και παραμένουν στελέχη της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι και αυτοί έχουν «σειρά» τις επόμενες ημέρες…
 
Του Κώστα Γαζούλη
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΝΟ.Δ.Ε. της ΝΔ στην Πελοπόννησο έχει ως εξής:
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων μας η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει ενωμένη στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών -και στην Πελοπόννησο- και όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη να συνασπιστούν στον κοινό αγώνα, κάποιοι επέλεξαν διαφορετικές διαδρομές αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απερίφραστα και με όλες της τις δυνάμεις τον κ. Παναγιώτη Νίκα και το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτόν το δρόμο καλέσαμε κατ’ επανάληψη όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Παράταξής μας που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος». Κάλεσμα στο οποίο κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν, γυρνώντας την πλάτη στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις, τις επιλογές και τις συντονισμένες δράσεις του κόμματός μας.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Απόστολου Κράτσα.
Η διαγραφή, σήμερα των:
Αντωνίας Μπούζα, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Απόστολου Γκούνη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας,
Βασίλειου Σιδέρη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας,
Απόστολου Παπαφωτίου, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας,
Γεωργίου Πετρίτση, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας και
Ιωάννη Μπουκουβάλα, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Λακωνίας,
μας βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνους και ευχόμαστε, έστω και μέσα στις επόμενες ημέρες, να πρυτανεύσει η λογική, για το κοινό καλό, το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου και τη στήριξη των επιλογών του Κόμματός μας.
Ας αποτελέσει η παρούσα πράξη ορόσημο μιας δυναμικής επανεκκίνησης της Παράταξής μας στην Πελοπόννησο, απαλλαγμένης από διχαστικές απόψεις και ιδιοτελείς επιλογές. Ορόσημο σύμπνοιας και ομόνοιας εν όψει της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ. Πελοποννήσου
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις