«Μας συγχωρείτε διακοπή» - Πρεμιέρα αύριο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

Πρώτη Δημοσίευση: 28/12/2012 19:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/12/2012 19:24

 

Της Μαρίας Νίκα

Την πρώτη του εμφάνιση κάνει στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής ο νεοσύστατος Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεάτρου» με την παράσταση «Μας συγχωρείτε διακοπή».
Πρόκειται για τρία μονόπρακτα, «Ο αιχμάλωτος» του Γιώργου Μανιώτη, «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη και «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Παίζουν, εκτός από τον ίδιο, οι ηθοποιοί Τάσος Πολιτόπουλος, Μαριέτα Αντιβάση και Ιωακείμ Κάσδαγλης.
Η πρεμιέρα είναι αύριο στις 9.00 το βράδυ, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου, ενώ από εκεί κι έπειτα κάθε Σαββατοκύριακο (η παράσταση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Δεκέμβρη δε θα δοθεί).

 

«Η προσωπική μας απομόνωση»
Όπως σημείωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης της παράστασης Περικλής Αλμπάνης, αν και πρόκειται για μονόπρακτα τριών διαφορετικών συγγραφέων, εντούτοις παρουσιάζουν μια συνοχή, γι’ αυτό και επιλέχθηκαν, όπως πρόσθεσε. «Καταπιάνονται με μια σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις κοινωνίες μας, την προσωπική μας απομόνωση και τις συνέπειες που έχει αυτή».
Ο Περικλής Αλμπάνης συμπλήρωσε ότι ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεάτρου» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μιας ομάδας ηθοποιών, από εσωτερική ανάγκη, ανησυχία και αγάπη για τη θεατρική δημιουργία.
Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, τη Φιλαρμονική που παραχώρησε στο Σύλλογο το θεατρικό χώρο και όλους όσοι συνέβαλαν για να στηθεί η παράσταση, την οποία ευχήθηκε να αγκαλιάσει το κοινό της Καλαμάτας και όχι μόνο.

Η ταυτότητα του Συλλόγου
Αναφερόμενος στην ταυτότητα του Συλλόγου, ο Τάσος Πολιτόπουλος είπε ότι συστάθηκε από επαγγελματίες ηθοποιούς του θεάτρου και άλλους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Στόχοι του είναι η ανάπτυξη της θεατρικής ζωής στην Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και ολόκληρη την περιοχή της Πελοποννήσου, η καλλιέργεια και διάδοση στο ευρύ κοινό των αξιών και επιτευγμάτων του θεατρικού πολιτισμού, η ενημέρωση και ενεργοποίηση του πληθυσμού, ώστε να συμμετέχει ενεργά στα θεατρικά δρώμενα, η ευαισθητοποίηση των οικονομικών και παραγωγικών δυνάμεων, ώστε να στηρίζουν τις θεατρικές δραστηριότητες στο πλαίσιο ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθούν θεατρικές παραστάσεις με επιλεγμένο ρεπερτόριο, διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια. Επίσης, όπως συμπλήρωσε, «Ο Σύλλογος Φίλων του Θεάτρου συμπαρίσταται στο έργο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και ενθαρρύνει τις προσπάθειες των ερασιτεχνικών θεάτρων της περιοχής. Απευθύνεται σε ντόπιους θεατρικούς δημιουργούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, σκηνογράφους και επιδιώκει την αξιοποίησή τους, ενώ παράλληλα πρόκειται να δημιουργήσει φυτώρια για την εκκόλαψη νέων καλλιτεχνών».

 


Η Μαριέτα Αντιβάση ευχαρίστησε ανθρώπους οι οποίοι βοήθησαν στο όλο εγχείρημα: τους Σαράντη Φάσσο, Τάκη Τσίρμπα, Ηλία Λιανό, Γιώργο Αντιβάση, Έλενα Γιαννοπούλου, Θανάση Γιαννόπουλο, Απόστολο Κέντρα, Γιώργο Παντελόπουλο.

 


Κλείνοντας, ο Ιωακείμ Κάσδαγλης, παρατήρησε: «Πιστεύουμε ότι μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη χρονιά, σε αυτό τον τόσο δύσκολο χειμώνα, θα πούμε κι εμείς κάτι. Θα δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί να σταματήσει η ψυχαγωγία και η τέχνη. Ότι το θέατρο μπορεί να συνεχίσει και πρέπει ο κόσμος να έρχεται».

 


Το εισιτήριο της παράστασης είναι 10 ευρώ και 7 για φοιτητές και ανέργους.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις