Αναφορά γονέων της Σπερχογείας στην Εισαγγελία για μη μετεγγραφή των παιδιών τους

Πρώτη Δημοσίευση: 11/09/2019 12:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/09/2019 12:07
Πώς να ξεχασθεί ο άδικος χαμός τον Ιανουάριο του 16χρονου μαθητή που επέστρεφε στο σπίτι του με τα πόδια και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία του στην εθνική οδό…
Ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης από και προς τη Θουρία
 
 
Μέχρι την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας έφτασαν χθες εννέα γονείς από Σπερχογεία και Θουρία, καταθέτοντας αναφορά και διαμαρτυρόμενοι διότι δεν έγιναν δεκτές οι μετεγγραφές που είχαν ζητήσει για τα παιδιά τους σε σχολεία της Καλαμάτας, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης.
Παράλληλα, το περιστατικό πέρυσι τον Ιανουάριο με το θάνατο, λίγο πριν από τη Θουρία, του 16χρονου μαθητή που επέστρεφε με τα πόδια από το σχολείο στο σπίτι του, από αυτοκίνητο που ξέφυγε της πορείας του και ντελαπάρισε, έχει θορυβήσει- και δικαιολογημένα- τους γονείς.
 
Μετακίνηση
Οι περιπτώσεις αφορούν κυρίως παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και πρέπει να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Θουρίας, όμως οι γονείς τους θέτουν σοβαρό ζήτημα μετακίνησής τους. Η μικρή απόσταση μεταξύ των δύο χωριών δε δικαιολογεί μετακίνηση των μαθητών με ειδικό δρομολόγιο (λεωφορείο ή ταξί), ενώ σε ό,τι αφορά τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων, οι μαθητές δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς το πρωινό φτάνει στη Θουρία στις 8.45 (το σχολείο έχει ήδη ξεκινήσει). Το δε μεσημέρι για επιστροφή το δρομολόγιο φεύγει στις 14.45
Οι γονείς όλοι είναι εργαζόμενοι, κυρίως στην Καλαμάτα, γι’ αυτό και ζήτησαν τη μετεγγραφή των παιδιών σε Γυμνάσιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Παράλληλα θέτουν και ζήτημα επικινδυνότητας, καθώς είναι αδύνατο τα παιδιά αυτά με ασφάλεια να περπατούν επί του εθνικού δρόμου για να πάνε στο σχολείο τους ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
 
Επικινδυνότητα
Άλλωστε, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το τραγικό περιστατικό στις 18 Ιανουαρίου, όταν 16χρονος μαθητής της α΄ τάξης του Λυκείου Θουρίας επέστρεφε πεζή στο σπίτι του στην Αίπεια. Λίγο πριν από το σούπερ μάρκετ «Λάμπου» αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ρεύμα προς Καλαμάτα, έχασε τον έλεγχο. Αφού διένυσε τρελή πορεία, ανετράπη, έχοντας όμως χτυπήσει το μαθητή. Μάλιστα, ο νεαρός Ρομά που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο μετά το ατύχημα εγκατέλειψε το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα ο 16χρονος μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή.
Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς που κατέθεσαν και την αναφορά στην Εισαγγελία επισήμαναν πως έχουν απευθυνθεί και στο ΚΤΕΛ, αλλά τους επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των δρομολογίων.
Μας εξήγησαν, επίσης, ότι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί υπάρχουν τόσες αντιρρήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μετεγγραφή των παιδιών, τη στιγμή μάλιστα που άλλα παιδιά των ίδιων οικογενειών που ζητούν μετεγγραφή φοιτούν ήδη σε σχολεία της Καλαμάτας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις