ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ- ΜΑΡΣ: Παρουσίαση προγράμματος και ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 15/01/2015 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2015 21:56
Σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της στη Μεσσηνία προχώρησε χθες το μεσημέρι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τις απόψεις τους για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ανέφεραν το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης, Π. Παναγόπουλος και οι υποψήφιοι βουλευτές, Ν. Δονάτου και Π. Κάτσαρης.
Όπως τόνισαν, τα βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού είναι τα εξής: μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του χρέους, έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων ως προϋπόθεση για να πάρει πίσω ο λαός αυτά που του ανήκουν.
Μίλησαν, επίσης, για τη σημασία της συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης (ΜΑΡΣ). Επίσης, τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα του λαού, στο βαθμό που αποδέχεται πλήρως το πλαίσιο της Ε.Ε. και της ευρωζώνης. «Για μας δε θα υπάρξει περίοδος χάριτος ούτε μίας μέρας, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, όπως και τα ζητήματα δημοκρατίας», σχολίασαν.
Επίσης, ανέφεραν ότι το ζητούμενο είναι μια αριστερά που δε θα κινείται σημειωτόν, αλλά θα δίνει μια δυναμική απάντηση στα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, ανεργίας και κατασχέσεων, και ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΡΣ δεν είναι μια εκλογική συνεργασία, αλλά μια πολιτική συνεργασία, που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.
Τέλος, μίλησαν για τον ανεπαρκή διαχωρισμό μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, θυμίζοντας ότι οι πρώτες εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της Ε.Ε., ενώ οι δεύτερες αποδέχονται τη γενική πολιτική του πλαισίου της Ε.Ε., με συνέπεια οι λύσεις που προτείνουν να μην είναι αποτελεσματικές για τους εργαζόμενους, που έχουν πληγεί.
Υπενθυμίζουμε ότι στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας συμμετέχουν: O γεωπόνος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μοριά, Παναγιώτης Κάτσαρης, ο φιλόλογος Δονάτος Νίκου, ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Στάθης Γιακουμής, ο αγρότης Παρασκευάς Διονυσόπουλος, η φιλόλογος Γαρυφαλλιά Καπετανάκη, η γιατρός Σύλβια Φεσσά και ο αγρότης Βασίλης Σπυρόπουλος.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις