Απάντηση Κατσίβελα σε Λεβεντάκη για το θέμα του νερού

Πρώτη Δημοσίευση: 10/05/2019 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/05/2019 17:01
«Απαίδευτα προβαίνετε σε καταγγελίες και κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά»
 
Σε απαντητική επιστολή ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Π. Κατσίβελας, προς τον κ. Γ. Λεβεντάκη, επίσης υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας, με θέμα «Διακοπές υδροδότησης στα Φιλιατρά», αναφέρει:
«Κύριε Λεβεντάκη, απαίδευτα προβαίνετε σε καταγγελίες και κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά. Η υπομονή και η ανοχή είναι αρετές, όχι όμως ανεξάντλητες.
Κύριε Λεβεντάκη, για να μαθαίνετε σιγά σιγά την πόλη των Φιλιατρών, στην οποία περιστασιακά κατοικείτε, σας γνωρίζω πως λειτουργούν ταυτόχρονα τρία δίκτυα ύδρευσης. Ένα από αμίαντο, ένα από μέταλλο και ένα από πλαστικό, παγκόσμια πρωτοτυπία μεν αλλά για την οποία δεν ευθύνομαι.
Κλειδιά απομόνωσης τμημάτων ή περιοχών του δικτύου για να διορθωθούν ενδεχόμενες βλάβες του δικτύου, δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα για κάθε βλάβη που προκύπτει αναγκαστικά κόβεται η υδροδότηση σε όλη την πόλη και όχι σε ένα μικρό τμήμα, όπως τεχνικά άρτιο θα ήταν και λογικά θα περίμενε κανείς να γίνεται.
Η βλάβη που πρόκυψε στο δίκτυο των Φιλιατρών ήταν σε αγωγό, που η διατομή του δεν υπάρχει στο εμπόριο και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να βρούμε λύση. Και στο σημείο αυτό θέλω να επαινέσω τους εργαζομένους του Δήμου, που εργάστηκαν άοκνα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Επίσης με παρρησία ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους και επισκέπτες των Φιλιατρών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτές τις ημέρες, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Όμως, κύριε Λεβεντάκη, δεν έχουμε μείνει απαθείς. Εργαζόμενοι με ευθύνη και συνέπεια, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 240.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Λειψυδρίας του υπουργείου Εσωτερικών και πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες το έργο όλων των υπολοίπων συνδέσεων στο νέο δίκτυο των Φιλιατρών, και έτσι θα αποκλειστούν δια παντός τα παλαιά δίκτυα, δίνοντας οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα.
Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος για την τοποθέτηση φίλτρων στις γεωτρήσεις της Πλάτης, από τις οποίες υδρεύεται η πόλη των Φιλιατρών εξαλείφοντας το πρόβλημα υπεραλάτωσης του νερού και όχι μόνο. Το έργο βρίσκεται στη φάση δημοπράτησης.
Αυτά σε απάντηση και της ανακοίνωσής σας, που δημοσιεύσατε στις 12 Φεβρουαρίου για τα θέματα ύδρευσης της πόλης, στην οποία αναφέρετε: “Ουδεμία μελέτη –πρόταση προστασίας των πολιτών από τον αμίαντο στο σύστημα ύδρευσης που αποτελεί αποδεδειγμένα σοβαρότατη απειλή για την ανθρώπινη υγεία μέχρι σήμερα (ψέμα πρώτο !!!). Πραγματοποιήσαμε μελέτη από ειδικό επιστημονικό συνεργάτη για τη σταδιακή αφαίρεση – απομάκρυνσή του” (Ψέμα δεύτερο!!!).
Σας προκαλώ να παραδώσετε τη "μελέτη” σας εντός 24 ωρών, είτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, είτε σε οποιοδήποτε μέσον ενημέρωσης θέλετε, είτε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αν τολμάτε για να μου αποκλείσετε το δικαίωμα να λέω ότι εξαπατάτε την κοινωνία.
Τέλος, σας συνιστώ, από εδώ και στο εξής, να προσέχετε τις εκφράσεις σας όσον αφορά στην ηθική και την εντιμότητα την προσωπική μου όσο και της Δημοτικής Αρχής.
Ως νυν δήμαρχος, ως υποψήφιος δήμαρχος, τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μου “Τριφυλία Συνεχίζουμε”, δεν επιθυμούμε την ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής. Άλλωστε, η κοινωνική και πολιτική ταυτότητα του καθενός ορίζεται από την πορεία της ζωής του».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις