Απολογισμός, σύνθεση απόψεων και προετοιμασία για το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο από την «Πελοπόννησο Πρώτα»

Πρώτη Δημοσίευση: 08/02/2018 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2018 10:49
Πατσαρίνος: «Ο Τατούλης κουβαλάει όλα τα κακά του παλιού πολιτικού συστήματος»
 
 Εκδήλωση απολογισμού, σύνθεσης απόψεων, ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, αλλά και προετοιμασία εν όψει του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex η περιφερειακή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «Πελοπόννησος Πρώτα».  Μιλώντας αρχικά η περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Καρλαύτη τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση αποσκοπεί στην καλύτερη συνεργασία και στο να προάγει τη δημοκρατία μέσα στο συνδυασμό, ενώ άσκησε δριμεία κριτική προς την Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Τατούλη προσωπικά. Ειδικά ως προς το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου τόνισε ότι η Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό, ώστε αυτό το συνέδριο να αποτελέσει εφαλτήριο για την κοινωνία. Παράλληλα, κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για την «πλαστή» εικόνα που παρουσιάζει μέσα από ελεγχόμενα ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι η παράταξή τους πάσχει από επικοινωνιακό έλλειμμα και δεν έχουν προβληθεί όσο θα έπρεπε οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες τους, που στόχο έχουν πάντα να συνθέσουν απόψεις και όχι να διχάσουν.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Πατσαρίνος. Ο κ. Πατσαρίνος τόνισε ότι αγωνίζονται για μια δίκαιη ανάπτυξη σε παράλληλο δρόμο με την κυβέρνηση. Επισήμανε ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες προς την αυτοδιοίκηση έχουν αρχίσει να υλοποιούνται, κάτι που φαίνεται και από την παραδοχή που τυγχάνουν ακόμα και από Περιφέρειες και Δήμους που δεν ανήκουν στην κυβέρνηση ιδεολογικά. Πρόσθεσε δε, ότι το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει να δώσει πολλά στην περιοχή, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην απλή αναλογική που προωθείται στην αυτοδιοίκηση, που θα προσδώσει μεγαλύτερη αίσθηση δημοκρατίας και θα ενισχύσει το θεσμό.
Στη συνέχεια ο κ. Πατσαρίνος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη για μια σειρά θεμάτων, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι κουβαλάει όλα τα κακά του παλιού κομματικού συστήματος. Αδιαφάνεια, αυταρχισμό, ύβρις, εσκεμμένες εντάσεις, ακόμα και συγκεντρωτισμό που επιφέρει αντιδράσεις και μέσα στην παράταξή του, τόνισε. Προχώρησε δε, σε μια συγκεκριμένη καταγραφή αναφέροντας παλινωδίες του, όπως είπε, σε ζητήματα όπως η αναπτυξιακή τράπεζα, η διαστημική πύλη, η μεταφορά μαθητών, τα πυρηνελαιουργεία, τα κέντρα κοινότητας, η δακοκτονία και τα κουνούπια, οι προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους που γίνονται «πελατειακά», όπως και οι επιχορηγήσεις σε συλλόγους.
Ο κ. Πατσαρίνος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των σκουπιδιών και των υποδομών. Χαρακτήρισε το έργο ΣΔΙΤ που προωθείται «Φαραωνικό», εκφράζοντας σιγουριά ότι θα «σκοντάψει» σε κοινοτικές οδηγίες κ.ο.κ., ενώ τόνισε ότι πάγια θέση της παράταξής του είναι η εναλλακτική διαχείριση.
Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τατούλη και για τις ΧΑΔΑ που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί, γιατί ουσιαστικά κοίταξε πώς θα «καπελώσει» τους Δήμους για να επιβάλει τη λύση ΣΔΙΤ και όχι να συνεργαστεί μαζί τους.
Τέλος, στο ζήτημα υποδομών ανέφερε τη στασιμότητα στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό, λέγοντας ότι ο περιφερειάρχης Δυτικής Πελοποννήσου κ. Κατσιφάρας κάνει πολλά για την Ολυμπία Οδό, το Καλαμάτα-Ριζόμυλος για το οποίο δεν πιέζει η Περιφέρεια, καθώς και το περιφερειακό και επαρχιακό δίκτυο, όπου την επίβλεψη έχει η Περιφέρεια και παραμένει σε άσχημη κατάσταση.
Στην αναφορά για τις υποδομές ο κ. Πατσαρίνος επανέλαβε και το θέμα με τις αναθέσεις στην εταιρεία του αδερφού του περιφερειάρχη, λέγοντας ότι έχουν καταντήσει «ανέκδοτο» στην Περιφέρεια οι 16 παρατάσεις του Μεγαλόπολη – Καρύταινα, βάζοντας και θεσμικό ζήτημα, λέγοντας ότι εν έτει 2018 η εταιρεία του αδερφού του περιφερειάρχη δε θα έπρεπε να παίρνει δουλειές από την Περιφέρεια.
Με το πέρας της τοποθέτησης του κ. Πατσαρίνου ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με μέλη της παράταξης. 
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις