Εργασίες για την υδροδότηση των οικισμών Μενινών-Κάτω Καρβελίου και Αγίου Φανουρίου

Πρώτη Δημοσίευση: 09/04/2019 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/04/2019 20:33
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Υδροδότηση Οικισμών Μενινών-Κάτω Καρβελίου και Αγίου Φανουρίου», που εκτελεί ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ΔΕΥΑΚ.
Για το έργο αυτό, που έχει προϋπολογισμό 370.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών Τσερπές-Κωτσάκης-Παπαδέας Ο.Ε.» με συνολικό ποσό προσφοράς 191.680,41 ευρώ πλέον ΦΠΑ και ποσοστό έκπτωσης 48,19%. Αυτήν την περίοδο οι εργασίες εξελίσσονται στην περιοχή από Μενινά προς Κάτω Καρβέλι, με σκοπό την υδροδότηση του δεύτερου οικισμού.
Το αντικείμενο του έργου έχει ως εξής:
-Ανορυχθείσα γεώτρηση παροχής 16 κυβικών μέτρων ανά ώρα, δίπλα από τη δεξαμενή των Μενινών, θα αξιοποιηθεί για να υδρεύει τον οικισμό Μενινά Καλαμάτας. Η υδροδότηση του οικισμού Κάτω Καρβέλι θα γίνει από αυτή τη δεξαμενή. Το νέο αντλιοστάσιο Α1 θα αντλεί νερό από τη δεξαμενή και στη συνέχεια, σε συνδυασμό με άλλα έργα που θα εκτελεσθούν, θα τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Κάτω Καρβελίου.
-Η υδροδότηση της συνοικίας Αγίου Φανουρίου θα γίνει από το υφιστάμενο δίκτυο της πόλης, από όπου με αντλιοστάσιο και με αγωγό μήκους 1.750 μ. θα τροφοδοτείται η δεξαμενή φορτίσεως στη στάθμη εδάφους +182 μ. Παράλληλα, ο τροφοδοτικός αγωγός θα είναι και αγωγός διανομής του εσωτερικού δικτύου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις