Η «κόντρα» Μεσσηνιακού – Ακρίτα έφερε ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 23/11/2018 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/11/2018 12:14
«Διαμάχη» για τις ώρες προπονήσεως στο Εθνικό Στάδιο Μεσσήνης
 
 
Μια τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργου Αθανασόπουλου, σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας και τη διευθέτηση ενός προβλήματος στο Εθνικό Στάδιο Μεσσήνης στάθηκε η αφορμή για «τσακωμό» κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι στις 5 Νοεμβρίου ψήφισαν ομόφωνα στο Δ.Σ. Μεσσήνης την παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου στα δύο αθλητικά σωματεία στίβου της Καλαμάτας, Ακρίτα και Μεσσηνιακό, ωστόσο τόνισε ότι έχει ανακύψει πρόβλημα σχετικά με τις ώρες προπονήσεως, καθώς ο σύλλογος του «Ακρίτα» φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με εκείνες που του έχουν δοθεί.
Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε να υπάρξει κατανόηση στο αίτημα του αθλητικού συλλόγου προς εξυπηρέτηση των μικρών αθλητών που είναι από τη Μεσσήνη.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, όσο και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, που υπενθύμισαν στον κ. Αθανασόπουλο ότι και ο ίδιος ψήφισε την παραχώρηση…
Ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι ψήφισαν χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν παράπονα από ένα αθλητικό σωματείο, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να επιλύσει τη διαφορά.
Στη συζήτηση τοποθετήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Χονδρός, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος έχει παραπλανηθεί, και ότι ο ίδιος έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο τα δύο αθλητικά σωματεία δεν μπορούν να βρουν λύση. Τόνισε, δε, ότι το Εθνικό Στάδιο Μεσσήνης έχει παραχωρηθεί για πέντε μέρες στο σύλλογο του «Ακρίτα» και τρεις στο Μεσσηνιακό, με τον οποίο ο Δήμος Μεσσήνης έχει αγαστή συνεργασία για περισσότερα από 20 χρόνια. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι μόνο αυτές τις τρεις ημέρες που κάνει προπόνηση ο Μεσσηνιακός ο Ακρίτας χρησιμοποιεί τον αθλητικό χώρο αργότερα και τις υπόλοιπες τον έχει κανονικά.
Απαντώντας στην τοποθέτηση του αντιδημάρχου ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος αποφασίζει για τις ώρες παραχώρησης του Σταδίου και όχι τα σωματεία, ενώ εξέφρασε και την απορία γιατί δεν μπορούν τα δύο σωματεία να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες ώρες το στάδιο.
Κλείνοντας τόνισε ότι αν δεν μπορεί να δώσει λύση η Δημοτική Αρχή, προτίθεται να το κάνει ο ίδιος αν θέλουν…
Η τελευταία φράση αυτή του κ. Αθανασόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, που τον κατηγόρησε ότι αυτός δημιουργεί το πρόβλημα και έρχεται στη συνέχεια να το παίξει «σωτήρας»…
Το «παρών» στο συμβούλιο έδωσε και ένας γονέας αθλητή του «Ακρίτα», οποίος σημείωσε ότι τα παιδιά που έχουν κανονίσει τα φροντιστήριά τους δε «βολεύονται» από τις ώρες που τους δίνει ο Δήμος, αναφέροντας επίσης ότι ο δήμαρχος είναι ενημερωμένος για το πρόβλημα εδώ και αρκετές μέρες και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυσή του, ενώ άσκησε κριτική στον αντιδήμαρχο κ. Χονδρό για ένα email που έστειλε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις ώρες προπονήσεων.
Το θέμα έκλεισε με την τοποθέτηση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, που υπογράμμισε ότι πάγια θέση του είναι ότι πρέπει να συνυπάρχουν όλα τα σωματεία αρμονικά, ωστόσο άφησε αιχμές για παράγοντα του σωματείου του «Ακρίτα» σχετικά με τη στάση του και για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε…
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις