Καλό Νερό: Οδύνη στον αποχαιρετισμό του τέως αντιδημάρχου Τριφυλίας, Σπύρου Χρονόπουλου

Πρώτη Δημοσίευση: 08/02/2019 10:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2019 10:38
Στο πένθος βυθίστηκαν από προχθές το Καλό Νερό, η Δ.Ε. Αυλώνος, η Κυπαρισσία και ευρύτερα η Τριφυλία, καθώς και η σιδηροδρομική οικογένεια, με το θλιβερό άγγελμα της είδησης του θανάτου του τέως αντιδημάρχου Τριφυλίας, δημοτικού συμβούλου, Σπύρου Χρονόπουλου. Ο εκλιπών ξεκίνησε το ταξίδι στην αιωνιότητα σε ηλικία 60 ετών. Ήταν υπάλληλος του ΟΣΕ και μετά την αναστολή λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου είχε μεταταγεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Με τη σύζυγό του, Δήμητρα, απέκτησαν ένα γιο, τον Παναγιώτη, ιατρό. Καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος με ήθος, της προσφοράς, ευγενής, αξιοπρεπής, ακέραιος χαρακτήρας, δυναμικός, δραστήριος, μαχητής της ζωής και της αυτοδιοίκησης, έδωσε τη μάχη για τη ζωή με αξιοπρέπεια και όρθιος.
Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, δεν έπαψε στιγμή να είναι πανταχού παρών για το Δήμο και τους συμπατριώτες του. Ο ίδιος είχε υπηρετήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καλό Νερό, ως κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινότητας, καθώς και το Δήμο Αυλώνος ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Το 2010 και το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και το Μάρτιο του 2017 διετέλεσε αντιδήμαρχος Τριφυλίας, αλλά και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολεοδομίας και Εμπορίου.
Η εξόδιος ακολουθία του Σπύρου Χρονόπουλου τελέστηκε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καλό Νερό, όπου σε κλίμα βαριάς οδύνης συγγενείς, φίλοι, πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, συνάδελφοι, γνωστοί και συμπατριώτες απέτισαν φόρο τιμής και τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια, δίδοντας παράλληλα κουράγιο στη σύζυγο, το γιο του και τους συγγενείς του.
Τιμές στον εκλιπόντα απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας. Το δε Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την απόδοση τιμών με: μεσίστια τη σημαία, συνοδεία του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στη σορό του αποβιώσαντος έως την τελευταία του κατοικία, ονομασία δημοτικής οδού στην Κοινότητα Καλού Νερού με το ονοματεπώνυμό του, κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του, δημοτική δαπάνη της κηδείας (εφόσον συμφωνεί η οικογένειά του) και έκφραση θερμών συλλυπητηρίων στην οικογένειά του.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις