Καμία προσφορά για τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Πρώτη Δημοσίευση: 17/07/2019 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2019 08:27
Άγονος ήταν ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.  Όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, έως το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου, οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν κατατέθηκε καμία.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αύριο Πέμπτη, προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό για τις μονάδες, καθώς και η προηγούμενη φάση κηρύχθηκε άγονη λόγω χαμηλού τιμήματος.
Η πώληση των μονάδων επιβλήθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.
«Η κατάληξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ δείχνει την κατάσταση απαξίωσης της επιχείρησης και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια της ενημέρωσης από τη ΔΕΗ ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έληξε τη Δευτέρα.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως όσοι χαρακτήριζαν  «πετράδια της ΔΕΗ» τις λιγνιτικές μονάδες, αποδεικνύεται ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις