Λαμπρή εκδήλωση του Α.Σ. Tae Kwon Do Κυπαρισσίας!

Πρώτη Δημοσίευση: 06/02/2019 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2019 09:27
Λαμπρή ήταν η προχθεσινή ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Κυπαρισσίας, κατά την οποία βραβεύτηκαν οι διακριθέντες αθλητές του 2018, έγιναν απονομές των διπλωμάτων “κουπ” και “νταν” από τις εξετάσεις του Συλλόγου στις 2 Φεβρουαρίου και κόπηκε η πίτα για το νέο έτος. Παράλληλα, τιμήθηκε ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης και του Συλλόγου, Φιλιατρινός εφοπλιστής και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης με τη “LEVENTAKIS SHIPPING”, όπως και άνθρωποι με διαχρονική προσφορά στο Σύλλογο! Χορηγοί της εκδήλωσης, επίσης, ήταν το “ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ”, η “ELECTRONET ΦΛΕΣΣΑΣ” και το “Τσίπουρο Νταραίος”!
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ηρώ Λυμπέρη, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου τονίζοντας: «Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ιδρύθηκε το 1988 και δραστηριοποιείται στην πόλη της Κυπαρισσίας έχοντας αθλητές από όλο το Νομό Μεσσηνίας και από το Νομό Ηλείας. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και υπηρετεί το ολυμπιακό άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχουν περάσει από τα τμήματά του πάνω από 1.200 αθλητές, με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 τμήματα με αθλητές όλων των ηλικιών, των οποίων την εκγύμναση επιμελούνται πιστοποιημένοι προπονητές του αθλήματος. Επίσης, λειτουργούν 2 αγωνιστικά τμήματα με περίπου 30 αθλητές διαφόρων κατηγοριών στο σύνολο τους».
Προπονητής του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναγιώτης Δικαίος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως μίλησε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής πολλάκις με το Σύλλογο.
Με την επιστημονική τους ειδικότητα βοηθούν στο έργο των αθλητών ο γυμναστής Ιωάννης Σωτηρόπουλος και η ψυχολόγος Γεωργία Θεοδωροπούλου.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με δράσεις από την ιστορία του Συλλόγου. Όπως τονίστηκε, το 2018 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για το Σύλλογο, καθώς πρωτοστάτησε τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ακολούθως έγινε παρουσίαση των διακριθέντων αθλητών: Του 12χρονου ασημένιου πρωταθλητή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kim e Liu της ΕΤΑΝΕ στην κατηγορία παίδων, Χαράλαμπου Γκόρου, τη βράβευση του οποίου έκανε ο Γιώργος Λεβεντάκης. Του 16χρονου με πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις και 5ου στην κατάταξη του κυπέλλου Ελλάδος, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, τη βράβευση του οποίου έκανε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης. Του 16χρονου δυναμικού και μαχητικού αθλητή, που το 2019 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην κατηγορία -45, το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο κύπελλο και το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές βαθμολογούμενο κατηγορίας G1 στην Αθήνα, Αδάμ Κωνσταντόπουλου, τη βράβευση του οποίου έκανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Τέλος, βραβεύτηκε η 17χρονη, με ισχυρή προσωπικότητα και δίψα να κερδίζει και να πρωτοστατεί παντού, η έκπληξη του ελληνικού και παγκόσμιου Tae Kwon Do, πρωταθλήτρια Ελλάδος, με 12 μετάλλια σε διεθνή βαθμολογούμενα πρωταθλήματα G1, μέλος της εθνικής ομάδας, με κορυφαία διάκριση το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, η μοναδική αθλήτρια παγκοσμίως που ανέβηκε 110 θέσεις το 2017 στην παγκόσμια κατάταξη και αποτελεί έκπληξη, καθώς βρίσκεται στην 55η θέση και ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια από την Ελληνική Ομοσπονδία Tae Kwon Do και την ΕΤΑΝΕ, Άννα Γιακουμοπούλου, τη βράβευση της οποίας έκανε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος.
Επίσης, βραβεύτηκε ο προπονητής Παναγιώτης Δικαίος με την απονομή να κάνει ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Τριφυλίας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, με την απονομή να κάνει ο πρέσβης ε.τ., Χρίστος Παναγόπουλος και ο εφοπλιστής και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, μέγας χορηγός της εκδήλωσης και του Συλλόγου, Γιώργος Λεβεντάκης, με την απονομή να κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος. Στη συνέχεια έγινε απονομές διπλωμάτων σε αθλητές του Συλλόγου και τις απονομές έκαναν ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος με το Χρίστο Παναγόπουλο και ο Γιάννης Μερκούρης με το δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Ασημακόπουλο.

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις