Με ιλαρά 26 ημερών μωρό και μια 19χρονη

Πρώτη Δημοσίευση: 03/02/2018 03:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/02/2018 10:43
Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία. Χθες δηλώθηκαν επίσημα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας άλλα δύο περιστατικά, με το ένα να αφορά μωράκι 26 ημερών, το οποίο κόλλησε την ιλαρά από τη μητέρα του.
Έτσι, τα επίσημα κρούσματα πλέον στη Μεσσηνία έχουν φτάσει τα 15, με δύο μωρά, 8 μηνών και 26 ημερών, να έχουν διακομισθεί και να νοσηλεύονται στην Αθήνα.
 
Ραγδαία αύξηση
Συνολικά στην Ελλάδα μέχρι χθες είχαν καταγραφεί 1.362 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι αναμένεται εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί αύξηση και επέκτασή τους σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. 
 
Κι άλλα κρούσματα
Χθες στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δηλώθηκαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας άλλα δύο κρούσματα. Μια 19χρονη τσιγγάνα από τα Αρφαρά που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Ιανουαρίου και νοσηλεύθηκε, καθώς και ένα κοριτσάκι 26 ημερών που νόσησε και εισήχθη στο νοσοκομείο στις 30 Ιανουαρίου. Μάλιστα, το μωράκι διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», ενώ φαίνεται πως κόλλησε από την 20χρονη τσιγγάνα μητέρα του που νοσηλεύθηκε και αυτή με ιλαρά στις 23 Ιανουαρίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις