Μπαίνει μπροστά στη «μάχη» με το «φακελάκι» το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 14/03/2019 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2019 20:33
Πανέτοιμο για τη «λίστα χειρουργείου», όπως δηλώνει ο διοικητής Γιώργος Μπέζος
 
 
Σε πλήρη και σωστή εφαρμογή πρόκειται να μπει η «Λίστα Χειρουργείου» στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας τις επόμενες 15 μέρες, σύμφωνα με το διοικητή Γιώργο Μπέζο. Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι κάθε ασθενής που θα χρήζει χειρουργικής επέμβασης και επιθυμεί να χειρουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αμέσως μετά το ραντεβού με το γιατρό θα μπορεί να πηγαίνει στη γραμματεία των εξωτερικών Ιατρείων και εκεί να μαθαίνει την ημερομηνία στην οποία θα πραγματοποιηθεί το χειρουργείο του.
Παράλληλα με τη λειτουργία της «Λίστας του Χειρουργείου» ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας μπαίνει μπροστά και στη «μάχη» με το «φακελάκι». Έτσι, σε κάθε ασθενή που θα δίνεται ημερομηνία για το χειρουργείο, θα δίνεται επίσης ένα φυλλάδιο με την «καμπάνια» του Νοσοκομείου Καλαμάτας ενάντια στο «φακελάκι». Στο φυλλάδιο αυτό αναγράφεται το κεντρικό σύνθημα: «Το φακελάκι είναι δωροδοκία, είναι παράνομη πράξη, μη συμμετέχεις σ’ αυτό», ενώ υπάρχει και η παρότρυνση: «Μη συμμετέχεις σ’ αυτό, έλα μαζί μας. Σπάσε τώρα τις αλυσίδες της διαφθοράς!».
Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου, μέσω των ερωτημάτων «Φίλε συμπολίτη, φακελάκι σε γιατρό; Πάλι εσύ θα πληρώσεις; Τέτοιο γιατρό θέλεις; ΕΣΥ μπορείς να το αλλάξεις αυτό!», που αναγράφονται στο «φυλλάδιο» προσπαθεί να  αλλάξει τη νοοτροπία των πολιτών, κάτι που θέλει χρόνο αλλά και τον κόσμο «σύμμαχο», έκλεισε λέγοντας  ο κ. Μπέζος.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις