Ντόπιοι καλλιτέχνες πωλούν τα έργα τους για το Δημοτικό Παντοπωλείο

Πρώτη Δημοσίευση: 17/01/2013 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/01/2013 19:16

 

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Έκθεση με τίτλο «Η τέχνη της αγάπης»


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των εθελοντών του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας για το έργο που προσφέρεται σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, χθες ήρθε στο φως μία ακόμη πρωτοβουλία που δείχνει ότι η αλληλεγγύη αρχίζει και πιάνει δυνατές ρίζες στην περιοχή μας.
Έτσι, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Καλαμάτας, η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» και οι εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου οργανώνουν έκθεση με εικαστικά έργα, προσφορά καλλιτεχνών με ιδιαίτερη ευαισθησία και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο.
Η έκθεση, με τίτλο «Η τέχνη της αγάπης», θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 11 μέχρι Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου θα εκτεθούν και θα πωλούνται εικαστικά έργα τα οποία έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από τους δημιουργούς, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για το Δημοτικό Παντοπωλείο.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο πρόεδρος της «Φάρις», Νίκος Μπασακίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Θεμάτων, Μαρία Οικονομάκου, έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στους εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, ως ελάχιστο δείγμα τιμής, ώστε να συνεχίσουν με ψυχή και καρδιά το κοινωνικό τους έργο.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής των εθελοντών του Δημοτικού Παντοπωλείου, Αλέκος Παπαδάτος, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις και τους στόχους του Παντοπωλείου και προσκάλεσε όλους τους δημότες να δώσουν το «παρών» στην έκθεση, αφού «η τέχνη δεν είναι για τους λίγους, αλλά για κάθε ευαίσθητο άνθρωπο, εραστή της τέχνης, που ταυτόχρονα αισθάνεται την ανάγκη να σταθεί αλληλέγγυος στον αδύνατο συνάνθρωπό του».
Ευχαρίστησε ακόμη όλους τους δωρητές και τον εθελοντή του Δημοτικού Παντοπωλείου, Γιώργο Λουμάκη, στον οποίο ανήκει η σύλληψη της συγκεκριμένης ιδέας, αλλά και η ευθύνη της διοργάνωσης, ενώ κάλεσε και άλλους καλλιτέχνες με ευαισθησίες, αν θέλουν, να προσφέρουν έργα.
Τέλος, η Όλγα Καλογεροπούλου, εθελόντρια του Δημοτικού Παντοπωλείου, ανέφερε τα ονόματα των καλλιτεχνών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών που έως τώρα έχουν προσφέρει έργα τους για την συγκεκριμένη έκθεση. Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και οι εθελόντριες του Δημοτικού Παντοπωλείου, Δήμητρα Σιγαλού και Φωτεινή Καραμήτσου.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι μέχρι στιγμής οι εξής: Φωτόπουλος Βασίλης, Δημητρέας Βαγγέλης, Κατσουλίδης Τάκης, Αριδάς Τάσος, Μακρής Θανάσης, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Ριγανάς Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Γκούζος Γιάννης, Καγιάς Τριαντάφυλλος, Λάμπρου Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Κώστας, Φωτέα Μαρία, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Ζούπα Μάρθα, Δεμπεγιώτης Αντώνης, Τσακιριάν Μαριάμ, Τζαμουράνης Σωτήρης, Καλαποθαρέας Γιώργος, Καριζώνης Βασίλης, Καράγιωργα Νίκη, Μανωλακάκης Μιχάλης, Δημητρούλη Σοφία, Βραχνός Γιώργης, Αναστασιάδου Καίτη, Θωμόπουλος Αποστόλης, Παπαδόπουλος Κωστής, Μακρής Ηλίας, Ζαφειροπούλου Κατερίνα, Κατέρη Βασιλική, Δούσης Κώστας, Ζωγοπούλου Μαρία, Σημαντηράκης Γιάννης, Καλλικούνη Μαρία, Καλογεροπούλου Άννα, Μαυροειδής Κώστας, Κούτρου Ελένη.
Όπως ανακοινώθηκε, εάν ενδιαφέρεται κάποιος καλλιτέχνης να προσφέρει έργο του, μπορεί να επικοινωνήσει με την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» στο τηλέφωνο 27210.95611. Καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των έργων είναι η Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις