Ξεκινά την Τρίτη η κυνηγετική περίοδος – Οδηγίες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 17/08/2019 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/08/2019 15:27
Αντίστροφα μετρούν οι κυνηγοί όλης της χώρας, καθώς την Τρίτη 20 Αυγούστου ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.
Χθες, στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, μέλη του Δ.Σ. έδωσαν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν τους κυνηγούς της Καλαμάτας για τις φετινές αλλαγές στο κυνήγι.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μούζος ανέφερε ότι ξεκίνησε η παραλαβή αδειών θήρας για ανανέωση για την περίοδο 2019-2020.
Οι φετινές τιμές, όπως είπε, είναι 117,83 ευρώ για την τοπική άδεια, 137,83 ευρώ για την περιφερειακή και, τέλος, 167,83 ευρώ για τη γενική άδεια.
Το δε ωράριο λειτουργίας του Συλλόγου για την παραλαβή των αδειών έχει ως εξής: καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6.00 με 8.00 και το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Ο κ. Μούζος θέλησε να εφιστήσει την προσοχή των κυνηγών, για να μη σημειωθούν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του κυνηγίου, ενώ τους ζήτησε να σέβονται τους γραπτούς και άγραφους νόμους της φύσης, το θήραμα, αλλά και τους υπόλοιπους κυνηγούς.
Επίσης, ανέφερε ότι όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα και ορτύκι θα πρέπει να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί, που θα είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία.
Με τη σειρά του ο γραμματέας Ευάγγελος Γιαννακόπουλος ευχήθηκε σε όλους μια καλή κυνηγετική χρονιά με σεβασμό στους κανόνες.
Όσο για τους νέους κυνηγούς, είπε ότι για να εκδώσουν άδεια πρέπει να προσκομίσουν στην Αστυνομία μια εξέταση από παθολόγο ή ψυχίατρο, ώστε να λάβουν τη βεβαίωση ΚΟ6 για να αγοράσουν κυνηγετικό όπλο. Στη συνέχεια θα προσκομίσουν στην Αστυνομία τα χαρτιά του όπλου και αυτό εντός θήκης και λυμένο, ενώ πρέπει να έχουν μαζί δύο έγχρωμες φωτογραφίες και ένα παράβολο 3 ευρώ, το οποίο θα προμηθευτούν από το ΚΕΠ.
Αφού αποκτήσουν την παραπάνω βεβαίωση και την άδεια κατοχής όπλου, προσκομίζουν ένα από τα δύο έγγραφα στο Δασαρχείο μαζί με το εκκαθαριστικό της εφορίας ή μια βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, κι αφού υποβάλουν αίτηση, θα εξεταστούν για την άδεια θήρας.
Μετά τις εξετάσεις από το Δασαρχείο προσκομίζουν στο Σύλλογο τη βεβαίωση των εξετάσεων, τη βεβαίωση ΚΟ6, δύο έγχρωμες φωτογραφίες και το χρηματικό αντίτιμο, ώστε να εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Στασινός, αναφερόμενος στους σκύλους, είπε ότι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για τη λύσσα και, μάλιστα, οι κυνηγοί να φέρνουν το σχετικό βιβλιάριο στο Σύλλογο, ενώ τόνισε ότι είναι υποχρεωτικό τα σκυλιά να έχουν πάνω τους και το ειδικό τσιπ.
Όσο για τη ρυθμιστική στα θηράματα, ενημέρωσε ότι φέτος στα τρυγόνια επιτρέπεται έως 8, ενώ δεν υπάρχει όριο για τους αγριόχοιρους, όμως το κυνήγι τους επιτρέπεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.

Τράπεζα αίματος
Με την ευκαιρία της ενημέρωσης ο κ. Μούζος έκανε γνωστό ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας δημιούργησε τράπεζα αίματος και, μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας την πρώτη αιμοδοσία. Έτσι κάλεσε τα μέλη να συμμετέχουν στις επόμενες αιμοδοσίες, αλλά και δράσεις του Συλλόγου.

Καταπολέμηση για τις κίσσες στην Πολιανή
Τέλος, έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε από το Δασαρχείο Καλαμάτας καταπολέμηση για τις κίσσες από ομάδα 15 ατόμων. Η καταπολέμηση θα γίνει στην περιοχή της Πολιανής, παρουσία δασοφυλάκων καθώς και θηροφυλάκων.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις