Παναγιώτης Παπαμικρούλης: Το ερώτημα των δημοτικών εκλογών

Πρώτη Δημοσίευση: 25/05/2019 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2019 11:28
Αγαπητοί συνδημότες/συνδημότισσες,
η στιγμή της έκφρασης της λαϊκής βούλησης έφθασε και οι πολίτες θα αποφασίσουν την Κυριακή για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τον επόμενο δήμαρχο του Δήμου μας.
Ο νέος νόμος «Κλεισθένης» δημιουργεί ένα νέο τοπίο και ήδη γνωρίσαμε το πρωτόγνωρο γεγονός, πολλοί συνδυασμοί να διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος. Στοιχείο που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα πολυ-παραταξιακό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η πλειοψηφία είτε θα δημιουργηθεί από μόνιμες, πλην όμως εύθραυστες συμμαχίες, είτε θα συγκροτείται περιστασιακά ανά εισαγόμενο θέμα προς συζήτηση.
Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους, ο κίνδυνος να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε «χάβρα των Ιουδαίων» είναι αρκετά υψηλός, αλλά οφείλουμε να αισιοδοξούμε ότι όσοι εκλεγούν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ξεπεράσουν με επιτυχία την δοκιμασία.
Με δεδομένη τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κρίσιμο ερώτημα των εκλογών είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος. Ποιος από τους δέκα επικεφαλής θα αναλάβει το βαρύ φορτίο να ενορχηστρώσει επιτυχώς ένα Δημοτικό Συμβούλιο με συμβούλους από διαφορετικές αφετηρίες. Με συμβούλους που δε θα έχουν τον πέλεκυ της παραταξιακής πειθαρχίας επί των κεφαλών τους, αλλά θα πρέπει να πείθονται για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των εισηγήσεων της Δημοτικής Αρχής.
Παρά το γεγονός ότι δέκα συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την προτίμηση των πολιτών, ήδη έχει καταγραφεί, παραδόξως, ένας μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων. Αιτία δεν είναι ότι δεν υπάρχει υποψήφιος να πείθει τους εκλογείς, αλλά γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές, προερχόμενες από οικογενειακή, φιλική, συναδελφική σχέση με κάποιον υποψήφιο.
Χωρίς να διεκδικώ το ρόλο του καθοδηγητή προς τους εκλογείς, των οποίων σέβομαι απολύτως το δικαίωμα να εκφρασθούν όπως αυτοί νομίζουν, θα ήθελα να τονίσω μερικά σημεία που κάνουν την επιλογή του Βασίλη Κοσμόπουλου μονόδρομο για την επιτυχή πορεία του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια και τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους ανθυποψηφίους του.
1. Είναι επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, μελέτησε και κατασκεύασε επιτυχώς πολλά δημόσια έργα, χωρίς αστοχίες που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες περιπτώσεις.
2. Έδωσε οντότητα στη διαχρονική απαίτηση για πολύχρωμη, αδέσμευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης επί δυο θητείες.
3. Αναγνωρίσθηκε από όλους ως ο «πλέον ενημερωμένος δημοτικός σύμβουλος» αποκτώντας την απαραίτητη εμπειρία για το δημαρχιακό θώκο.
4. Δεν εντάχτηκε σε κομματικούς σχηματισμούς εξουσίας, ώστε να γίνει επαγγελματίας πολιτικός και να είναι αμειβόμενος του δημόσιου κορβανά. Και να τον απαρνηθεί προεκλογικά, για να δημιουργήσει εντυπώσεις!
5. Είναι αποδεκτός σε σημαντικά διοικητικά κέντρα της χώρας μας και της Ευρώπης και αυτό θα κάνει ευκολότερη την εξωστρέφεια, που πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος μας, για να περάσει στη νέα εποχή.
6. Παρουσιάζει, στην κρίση σας, έναν πολύχρωμο συνδυασμό πολιτικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, ηλικιακά, με εξαιρετικούς υποψηφίους.
Καλώ τους δημότες να στηρίξουν την παράταξη «Καλαμάτα μπροστά» και αν πιστεύουν ότι μπορώ να συνεισφέρω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αλλαγής σελίδας, που όλοι αποδέχονται ότι απαιτείται, να τιμήσουν και τη δική μου υποψηφιότητα.
Με φιλικά αισθήματα,
Παναγιώτης Γ. Παπαμικρούλης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Καλαμάτα μπροστά»Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις