Στο εδώλιο μητέρα και γιος για φασαρία στο υποθηκοφυλακείο Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2017 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2017 16:25
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας κάθισαν χθες μία μητέρα με το γιο της κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρόν κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, απόπειρα διακεκριμένης φθοράς πραγμάτων κατά  συναυτουργία και απόπειρα παράνομης βίας κατά συναυτουργία για επεισόδιο που είχε διαδραματιστεί το 2011 στο υποθηκοφυλακείο στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης.
 
Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμφότεροι πήγαν πρωινές ώρες στο υποθηκοφυλακείο του Κάμπου και απαίτησαν από την προϊσταμένη να πάρουν τόμους συμβολαίων και μερίδων, χωρίς να καταθέσουν τη νομότυπη αίτηση για τη χορήγηση αντιγράφων. Μάλιστα, πήραν τα βιβλία στα χέρια τους και ήθελαν να τα μεταφέρουν στο σπίτι τους για να τα δουν.
Πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μάνα και γιος απείλησαν τη ζωή της υποθηκοφύλακα, ενώ απέκλεισαν την έξοδο από την υπηρεσία τόσο της προϊσταμένης όσο και των υπαλλήλων κλειδώνοντας την κεντρική εξώπορτα. Όλο αυτό διήρκεσε περίπου 4 ώρες. Παράλληλα, όπως κατηγορούνται, με τη συμπεριφορά τους προκάλεσαν διακοπή της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας.
Έτσι, η υποθηκοφύλακας ενημέρωσε τον εισαγγελέα και κάλεσε το δικηγόρο σύζυγό της και την Αστυνομία.
Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι τόνισαν ότι η υποθηκοφύλακας αρνήθηκε να παραλάβει την αίτηση που της κατέθεταν, ενώ ενημέρωσαν σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης.
Η δίκη διεκόπη αργά το μεσημέρι, για να συνεχισθεί την Πέμπτη με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, τις αγορεύσεις δικηγόρων και την απόφαση.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις