Συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση

Πρώτη Δημοσίευση: 16/04/2019 17:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2019 17:31
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “realfm 97,8” και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.  
Από τη συνέντευξη ξεχωρίσαμε τα εξής: 
-Ο  κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ έχει διττή σημασία, γιατί, αφενός, φεύγει ένα σημαντικό βάρος από τον προϋπολογισμό, με δεδομένο ότι  τα δάνεια αυτά έχουν υψηλό επιτόκιο και, αφετέρου, σηματοδοτεί τον οριστικό απεγκλωβισμό της χώρας από το ΔΝΤ και την ασφυκτική επιτροπεία που άσκησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
-Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος  - και η Νοβάρτις είναι μία από τις μεγαλύτερες - είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας. Για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και να προστατευθεί η δημοκρατία. Η κυβέρνηση, σημείωσε, κάνει ό,τι περνά θεσμικά από το χέρι της για να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη και επιπλέον θωρακίζει το θεσμικό πλαίσιο, καταργώντας το επαίσχυντο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, ακριβώς για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες εκφυλιστικές καταστάσεις. 
-Χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ως τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε. και τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στην ακροδεξιά, γιατί απαντά στα υπαρξιακά διλήμματα της Ε.Ε. Για αυτό και έχει μεγάλη ανταπόκριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Α.Π. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις