Σχολείο Τουρισμού OnTour, ολοκλήρωσε το ταξίδι του για το 2018 έπειτα από 6 στάσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 28/12/2018 17:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/12/2018 17:07
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του Σχολειου Τουρισμού Καλαμάτας.
Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές. Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να ταξιδέψει σε όσο περισσότερες γωνιές της Ελλάδας και να εξοπλίσει τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα, έμπνευση και πάθος μέσα από δυναμικούς και εξειδικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες. Όλες οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και τις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων.
Κατά τον πρώτο χρόνο του ΣΤΟΤ υλοποιήθηκαν με επιτυχία 6 διοργανώσεις στα εξής μέρη: Αργοσαρωνικό-Πόρο, Σποράδες-Σκιάθο, Χίο, Όλυμπο, Χαλκιδική (Ιερισσό & Ποτίδαια) και Ναύπλιο. Κάθε ΣΤΟΤ συντονίστηκε από τον εκάστοτε τοπικό εκπρόσωπο (Local Ambassador), ο οποίος αποτέλεσε τον Project Manager της εκδήλωσης σε κάθε στάδιό της, σε συνεργασία με την εθνική ομάδα διοργάνωσης και ο οποίος πλαισιωνόταν από την τοπική οργανωτική ομάδα, της οποίας ηγούνταν.
Για την εύρυθμη υλοποίησή της εκδήλωσης ήταν καταλυτική η πολύ σημαντική υποστήριξη από εθελοντές της περιοχής κατά τις μέρες διεξαγωγής της, το συντονισμό των οποίων είχε αναλάβει ο Local Ambassador και ο συνολικός τους αριθμός ανήλθε σε 82.
Με τη συμμετοχή 29 εξειδικευμένων εισηγητών του κλάδου του τουρισμού, της τεχνολογίας, του επισιτισμού και της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν 46 εισηγήσεις και 8 μοναδικά εργαστήρια πάνω σε μία πληθώρα θεματολογιών, οι οποίες προέκυψαν διερευνώντας τις ανάγκες της κάθε περιοχής σε συνεργασία με τον εκάστοτε Local Ambassador. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 1.400, εκ των οποίων το 72% συμμετείχε στις απολογιστικές αξιολογήσεις του εκάστοτε ΣΤΟΤ.
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν τα εξής: το 95% βρήκαν την εκδήλωση Άριστη & Πολύ Καλή, το 91% εκδήλωσε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει ξανά ΣΤΟΤ στην περιοχή του, οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων δήλωσαν 43% αύξηση του γνωσιακού επιπέδου τους μετά την παρακολούθηση των εργαστηρίων, ενώ οι τρεις σημαντικότερες θεματικές ενότητες για τους συμμετέχοντες αναδείχθηκαν οι εξής: Marketing, Εξυπηρέτηση Πελατών, Τεχνολογία.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις