Σύμβαση για την επισκευή των κτηρίων του Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Πρώτη Δημοσίευση: 22/07/2019 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/07/2019 08:50
  • Παρεμβάσεις πλακόστρωσης, ηλεκτροφωτισμού και λειτουργίας ΚΕΠ
  • Περνά στην…ιστορία η "Μπουκαδούρα" παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών
Σύμβαση για την επισκευή των κτηρίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, σε συνέχεια σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψαν, προχθές, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Μειοδότης στο σχετικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (180.000 από το ΠΔΕ ευρώ και 70.000 ευρώ ίδιοι πόροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου), σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, είναι η κοινοπραξία Τσερπές - Κωτσάκης – Παπαδέας, που προσέφερε έκπτωση 51,27%. Στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 12 οικονομικοί φορείς.
Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην εξέλιξη του διαγωνισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που θα αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά δύο θαυμάσια κτήρια, χαρακτηριστικά τοπόσημα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας.


Χώρος για το Λιμεναρχείο

Ανέφερε, ακόμη, ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο «έχει την ευθύνη όσον αφορά σε ζητήματα υποδομών του Λιμεναρχείου και ανταποκρίνεται με αυτό το έργο σε αυτή την υποχρέωση. Επίσης, ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αξιοπρεπούς στέγασης του Λιμεναρχείου με το χώρο, τον οποίο θα του παραδώσει πολύ σύντομα», στο ισόγειο του κτηρίου του Λιμενικού Ταμείου όπου στεγάζονταν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι η προσπάθεια για τη στέγαση μέρους των Υπηρεσιών του Λιμεναρχείου στο κτήριο όπου στεγάζονται οι λιμενεργάτες και σε χώρο που πλεονάζει, σ’ ένα κτήριο κατασκευασμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο, δε θα σταματήσει.


Παρεμβάσεις στην Παραλία

Ο δήμαρχος κατέστησε, επίσης, γνωστό ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις, οι οποίες προβλέπονται από την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προς επιδιόρθωση της πλακόστρωσης στην κεντρική προκυμαία.
Με δεύτερη προγραμματική σύμβαση θα ολοκληρωθεί ο φωτισμός της πλατείας νοτίως του «Πανελληνίου». Στο πλαίσιο παλιάς προγραμματικής, θα αναβαθμισθεί το πεζοδρόμιο από την Τσαμαδού μέχρι εκεί όπου θα αρχίσει η ανάπλαση της Ναυαρίνου.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει κινήσει τη διαδικασία διοικητικής αποβολής ενοικιαστή, με σκοπό τη λειτουργία ΚΕΠ στο ισόγειο του κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Το ΚΕΠ Παραλίας θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και θα αποσυμφορήσει το ΚΕΠ στο ιστορικό Δημαρχείο.
Τέλος, ο Σ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι θα απελευθερωθεί ο χώρος της χερσαίας ζώνης στη δυτική προκυμαία, όπου έχουν τοποθετηθεί ανελκυσθέντα σκάφη, τα οποία είχαν κατασχεθεί, καθώς αυτά οδηγούνται σε καταστροφή.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις