Σύσκεψη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας για τους εργάτες από τρίτες χώρες

Πρώτη Δημοσίευση: 25/10/2018 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/10/2018 11:28
Ο καθορισμός αναγκών σε εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και απασχόληση εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης, για την Μεσσηνία, κατά τη διετία 2019-2020, είναι το θέμα σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωί στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου.
Με πρόσκληση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, μέχρι τη διενέργεια της σύσκεψης καλούνται οι εργοδοτικοί φορείς να αποστείλουν έκθεση αναφορικά με την εκτίμησή τους για τον αριθμό πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι είναι αναγκαίο να εισέλθουν, με τη διαδικασία της μετάκλησης, με σκοπό την εργασία στην Μεσσηνία για τη διετία 2019-2020.
Στην έκθεση αυτή κάθε φορέας θα πρέπει να αναφέρει αν πρόκειται για εξαρτημένη εργασία και την ειδικότητα αυτής ή εποχική εργασία και την ειδικότητα αυτής ή απασχόληση αλιεργατών ή απασχόληση εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι θέσεις για εξαρτημένη και εποχική εργασία στην αγροτική οικονομία που δεν έχουν πληρωθεί με τη διαδικασία της μετάκλησης, δύναται να καλυφθούν από παράτυπα διαμένοντες στη χώρα πολίτες τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας. Οι θέσεις αυτές αφορούν στις ειδικότητες εργατών γης, εργατών κτηνοτροφίας (σε μη στεγασμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις) και μελισσοκόμων.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις