Το μεσσηνιακό στοιχείο κυριαρχεί στο νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πρώτη Δημοσίευση: 08/09/2019 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/09/2019 18:43
Ο κ. Μανώλης Σκαντζός είναι και επίσημα ο πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν των διαδικασιών που έλαβαν χώρα, όπως ορίζεται από τον Νόμο, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Μανώλης Σκαντζός έλαβε συνολικά 26 ψήφους υπέρ, 17 κατά, 5 αποχές, 1 «παρών» και εξελέγη πρόεδρος.
Αν και η παράταξη του κ. Νίκα αποδέχθηκε στο πλαίσιο της συναίνεσης τους υποψηφίους για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα του ΠεΣυ, η «Νέα Πελοπόννησος» καταψήφισε τον κ. Σκαντζό.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Τατούλης είπε συγκεκριμένα: «Ο προτεινόμενος πρόεδρος είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που δυσχεραίνει τη λειτουργία του ΠεΣυ. Τοποθετούμαι πολιτικά απέναντι σε μια πρόταση. Είναι η πολιτική μας θέση. Ξεκαθαρίζουμε ότι διαφωνούμε στο πρόσωπο».
Ο κ. Σκαντζός, μετά την ψηφοφορία, λαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και τυπικά, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, τους συναδέλφους της παράταξής του, ευχαρίστησε τις παρατάξεις που τον στήριξαν και τον εμπιστεύονται και ευχαρίστησε και τους συναδέλφους του που δεν τον τίμησαν και δήλωσε ότι θα εργαστεί μαζί με όλο το προεδρείο για να λειτουργήσει σωστά και εποικοδομητικά το ΠεΣυ.
Στη συνέχεια, μια παρατήρησή του προκάλεσε την ένσταση της κυρίας Ντίνας Νικολάκου.
Ο πρόεδρος είπε: «Κατ’ αρχάς θα δώσουμε κύρος στο ΠεΣυ, διότι η εικόνα της λειτουργίας του δεν ήταν η καλύτερη, και αυτό ήταν κοινώς παραδεκτό».
Η κυρία Ντίνα Νικολάκου εξανέστη, λέγοντας στον πρόεδρο ότι δεν ξεκινάει καλά με επικρίσεις, και προκαλώντας τον να την αποβάλει, με τον κ. Σκαντζό να λέει ότι ο ίδιος δεν θα αποβάλει κανέναν.
Ο κ. πρόεδρος επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί κύρος στο Σώμα και επεσήμανε ότι η ευθύνη ήταν συλλογική και συνολική για το γεγονός ότι το ΠεΣυ έχει χάσει το κύρος του και εξακολούθησε λέγοντας ότι ο λόγος δεν θα αφαιρεθεί ποτέ από κανέναν.
Η κυρία Νικολάκου ζήτησε συγγνώμη, διότι η ίδια δεν είχε ακούσει ότι ο κ. Σκαντζός είχε μιλήσει για συνολική ευθύνη και όχι ότι η ευθύνη βάρυνε τον προηγούμενο πρόεδρο.
Ο κ. Τατούλης λαμβάνοντας τον λόγο για να προτείνει τον αντιπρόεδρο του Σώματος, ευχήθηκε το νέο ΠεΣυ να έχει εποικοδομητική στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και σημείωσε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» διαφωνεί πολιτικά με την επιλογή του Σκαντζού. «Ο προτεινόμενος πρόεδρος είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που δυσχεραίνει τη λειτουργία του ΠεΣυ. Τοποθετούμαι πολιτικά απέναντι σε μια πρόταση. Είναι η πολιτική μας θέση. Ξεκαθαρίζουμε ότι διαφωνούμε στο πρόσωπο. Και προτείνουμε τον κ. Απόστολο Γκούνη για αντιπρόεδρο».
Ο κ. Δέδες, ως επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποστήριξε ότι την επόμενη τετραετία μπορεί να είναι καλή για την Πελοπόννησο. Στη συνέχεια ο κ. Δέδες αναφέρθηκε για την πολιτική αντίληψη του νομοθέτη που χωλαίνει, όπως είπε, ως προς τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της. «Σεβόμενοι το δικαίωμα της πλειοψηφίας να επιλέγει τον πρόεδρο, ψηφίζουμε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, και για τη θέση του Γραμματέα προτείνουμε τον Γιώργο Ράλλη»..
Στη συνέχεια, ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του ΠεΣυ. Ο κ. Μανώλης Σκαντζός έλαβε συνολικά 26 ψήφους υπέρ, 17 κατά, 5 αποχές, 1 «παρών» και εξελέγη πρόεδρος.
Στη συνέχεια, το Σώμα ψήφισε για τον αντιπρόεδρο του ΠεΣυ, κ. Απόστολο Γκούνη, ο οποίος έλαβε 44 θετικές ψήφους, 5 αποχές, ένα «όχι», και κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου, επίσης χειροκροτούμενος για το αποτέλεσμα.
Ακολούθησε η εκλογή του Γραμματέα, ο οποίος εξελέγη με 44 θετικές ψήφους.
Arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις