Χωρίς εκπλήξεις η κάλπη στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 28/05/2019 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/05/2019 09:43
Η πληθώρα των υποψηφίων στο Δήμο Καλαμάτας "ανάγκασε" όλους να μιλούν για αμφίρροπη μάχη. Η ετυμηγορία, όμως, της κάλπης, αν και δεν είχαν ενσωματωθεί έξι (6) εκλογικά τμήματα μέχρι αργά χθες το απόγευμα (35ο, 73ο, 98ο, 145ο, 148ο και 149ο), δίνει ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ως… φυσιολογικό.
Το δίδυμο της δεύτερης Κυριακής (Θανάσης Βασιλόπουλος και Βασίλης Κοσμόπουλος) ήταν από τα πλέον επικρατέστερα, αν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούγονταν διάφορα ονόματα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και με αποτελέσματα στο 93,01% επί του συνόλου των ψηφισάντων, ο Θανάσης Βασιλόπουλος κερδίζει το 22,455% και 9 από τους 41 συνολικά δημοτικούς συμβούλους και ο Βασίλης Κοσμόπουλος 14,76% και 6 δημοτικούς συμβούλους.
Ακολουθεί σε κοντινή απόσταση ο συνδυασμός του Βασίλη Τζαμουράνη, και έπονται οι Μαρία Οικονομάκου, Ελένη Αλειφέρη, Μανώλης Μάκαρης, Τόνια Κουζή, Δημήτρης Οικονομάκος, Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Με τα παραπάνω αποτελέσματα θα απαιτηθεί η συνεργασία τριών, τουλάχιστον, συνδυασμών για να υπάρξει πλειοψηφία, κάτι που μαρτυρά και τη δυσκολία του εγχειρήματος, ώστε μην υπάρξουν "εκρήξεις" στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να λειτουργεί πάντα σαν τον ακροβάτη πάνω στο σχοινί.
Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων έκπληξη προκαλεί το ποσοστό της "Λαϊκής Συσπείρωσης", το οποίο σημείωσε πτώση και λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής εκλέγει δύο (2) έναντι τριών (3) δημοτικών συμβούλων που είχε στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ικανοποιημένος δεν είναι φυσικά και ο συνδυασμός του Μανώλη Μάκαρη "Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες", ο οποίος από δεύτερος στις εκλογές του 2014 τώρα βρέθηκε στην 6η θέση.
Θα πρέπει να αναφέρουμε, επίσης, ότι το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 56% (56,35% το ακριβές νούμερο), αν και η αποχή του 44% δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ κανείς από τους εκλεγέντες υποψηφίους δεν είχε προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για ποιον από τους δύο υποψηφίους της ερχόμενης Κυριακής θα υποστηρίξει.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις