27η πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος»

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2019 08:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2019 08:41
27 χρόνια μετά την πρώτη οργανωμένη διάβαση της Νέδας, η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας, φυσιολατρικοί σύλλογοι, μεμονωμένοι θαυμαστές της φύσης, νέοι Αυλωνίτες, επιχειρηματίες που βοηθούν προσφέροντας τοπικά προϊόντα και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, οργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου πεζοπορία στη Νέδα, με την ονομασία «Σωτήρης Λαμπρόπουλος», στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.
Το μοναδικό ποτάμι με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα, όπου η μυθολογία πλέκει με την ιστορία και το ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον. Όταν η Ρέα γέννησε τον Δία, για να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο, τον έδωσε στη νύμφη Νέδα, η οποία ήταν η θεότητα των νερών. Εκείνη θήλασε το βρέφος μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ, το έλουσε και το έπλυνε στο κεφαλάρι στο Λύκαιο, που αργότερα έγινε το θρυλικό ποτάμι που πήρε το όνομά της.
Πεζοπόροι από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή Νέδα.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας (καινούριο γεφύρι)
-Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου
-Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στh 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών
-Πορεία για τους καταρράκτες, απολαυστικό μπάνιο
-Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου
-Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ.
-Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράκτη
-Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αυλώνα (στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).
Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με δωρεάν φαγητό, καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι, θα περάσουν μιαν αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.
Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Καλαμάτας).
Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή!
Βαθμός δυσκολίας (++)
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331 (Γιάννης Χριστόπουλος), 6944285208 (Γιώργος Τσακανίκας) και στο Δήμο Τριφυλίας.
 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απαραίτητα ενημερώνετε τον αρχηγό της πεζοπορικής διαδρομής για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, άσθμα, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα).
Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.
Φροντίζουμε όλοι στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους μας. Επιδεικνύουμε καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.
Η διάβαση γίνεται με προσωπική ευθύνη του/της καθενός/μιάς.
Μικρή οικονομική επιβάρυνση για τη μεταφορά προς και από το ποτάμι.
Όσοι -ες επιθυμούν να συνοδευόσουν πεζοπόρους χωρίς να συμμετάσχουν στην πεζοπορία, στην πλακόστρωτη πλατεία της Αυλώνας υπάρχουν καφενεία, ωραία καφέ και ταβέρνες. Θα μπορούν, επίσης, να ξεναγηθούν στα σοκάκια του όμορφου χωριού.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις