3,5 χρόνια στον μικρό και 2 χρόνια στον μεγάλο αδερφό για τις κλοπές στα καταστήματα της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 03/09/2019 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/09/2019 18:44
Ένοχα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και απόπειρες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα δύο αδέλφια, 25 και 30 χρόνων, τα οποία την προηγούμενη Τρίτη συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ως υπαίτιοι σωρείας διαρρήξεων και κλοπών σε καταστήματα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο αδέλφια ευθύνονται τουλάχιστον για 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Η δράση τους είχε ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου και έληξε την προηγούμενη Τρίτη με τη σύλληψή τους.
 
Ένοχοι
Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο ενόχους για τις κλοπές, ενώ πλήθος καταστηματαρχών παρευρέθησαν στην δίκη ως μάρτυρες. Μάλιστα, η δικογραφία περιλάμβανε κι άλλες κλοπές, πλην των 12, ενώ τρεις καταστηματάρχες δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την ποινική τους δίωξη και γι’ αυτές τις υποθέσεις αθωώθηκαν.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 42 μηνών στον 25χρονο που διέπραττε τις κλοπές, ενώ στον 30χρονο, που συνήθως κρατούσε «τσίλιες» ποινή φυλακίσεως 18 μηνών. Και για τα δύο αδέλφια το δικαστήριο δέχτηκε την αναστολή των ποινών.
 
Στο κέντρο
Από τις αρχές του Αυγούστου είχαν σημειωθεί πολλά κρούσματα κλοπών σε καταστήματα, κυρίως, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Είχαν διαρρήξει, μεταξύ άλλων, δύο φορές την ίδια κρεπερί, μια ψησταριά, ένα καφενείο και ένα μπαρ στο Ιστορικό Κέντρο. Επίσης, είχαν διαρρήξει δύο φαρμακεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τη νύχτα, όμως, της προηγούμενης Τρίτης η δράση τους έλαβε τέλος, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τούς εντόπισαν να προσπαθούν να διαρρήξουν κατάστημα επιδιόρθωσης ενδυμάτων στην οδό Φαρών.
Η Αστυνομία σε βάρος τους σχημάτισε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Τα δύο αδέρφια έμπαιναν από την κύρια είσοδο των καταστημάτων, αφού την παραβίαζαν και αφαιρούσαν ό,τι υπήρχε στην ταμειακή μηχανή, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις