Ειδήσεις

14/11/2019 - 19:01
 
Με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης, αλλά και της αυτοπροστασίας των πολιτών σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), σε συνεργασία με την εταιρεία «Παπαστράτος», διοργανώνει την Κυριακή στην Καλαμάτα ειδική εκδήλωση.
Η Καλαμάτα είναι η 21η... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 18:59
Αυτές τις ημέρες ψηφίζουμε ένα ακόμα σημαντικό νομοθέτημα της τρέχουσας κυβερνητικής περιόδου. Ένα νομοθέτημα που έρχεται περισσότερο να διορθώσει, παρά να καινοτομήσει. Και γι’ αυτό, δυστυχώς, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπαίτιοι: οι πρώην κυβερνήτες της χώρας, που όταν νομοθετούσαν τον Ποινικό Κώδικα το περασμένο καλοκαίρι, μάλλον εξυπηρετούσαν τις δικές τους... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 18:48
Διάτρητο το κτήριο – «Μπαλώματα» οι παρεμβάσεις που θα γίνουν
 
 
Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας 2019! Δεν είναι η πρώτη φορά που σε δημοσίευμά μας γίνεται αναφορά στα τεράστια προβλήματα στεγανότητας που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο θεωρητικά κατατάσσεται στα καινούργια, όμως η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 18:29
Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα απολαυστική ήταν η εμπειρία που μας χάρισε η πρόσφατη πεζοπορία-μανιταροεξόρμηση του ΕΟΣ Καλαμάτας, καθώς και των Ορειβατικών Συλλόγων Πύργου, Σπάρτης και Τρίπολης, στις βουνοπλαγιές του Β. Ταϋγέτου, με κατάληξη το γραφικό Γεωργίτσι.
Προσωπικά ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε πεζοπορία- ορειβασία, πρωτόγνωρη για μένα, από την... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 18:25
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί τροποποίησης Ποινικού Κώδικα, Ποινικής Δικονομίας  και συναφείς διατάξεις.
«Θέλουμε έναν Ποινικό Κώδικα δίκαιο κι όχι τιμωρό, κι... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 18:17
Εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των λατομικών ζωνών που έχουν οριοθετηθεί στην περιοχή Κοκκινόβραχος, στην Άμφεια, έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε προχθές το πρωί με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, ο... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 18:04
Ο δρόμος της Μάνης ξεκίνησε να κατασκευάζεται τμηματικά τη δεκαετία του 1950 και ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1960. Πριν από το δρόμο η επικοινωνία με την Καλαμάτα γινόταν με πεζοπορία, ζώα και τη θαλάσσια διαδρομή, που ήταν και πολύ πιο σύντομη. Από τα βόρεια και ανατολικά χωριά κατευθύνονταν στον Άγιο Νικόλαο και με διαδρομή δυόμισι-τριών ωρών έφθαναν... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 17:49
Το κλείσιμο της ανοικτής πληγής με τα έργα αναβάθμισης του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με τις πληροφορίες από την αγορά κατασκευών να κάνουν λόγο για συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να ενταχθούν στην Ολυμπία Οδό.
Το τμήμα Πάτρα – Πύργος, σύμφωνα με... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 17:32
Στην Ευρώπη επέστρεψε φέτος η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που διοργανώνεται σε περισσότερες από 65 χώρες από όλον τον κόσμο, αφού ο Παγκόσμιος Τελικός της World Robot Olympiad 2019 διεξήχθη από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου στην πόλη Gyor (Γκιούρ) της Ουγγαρίας.
Οι εθνικοί διοργανωτές της WRO, όπως ο WRO Hellas για την Ελλάδα, εξασφαλίζουν... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2019 - 17:21
Πέντε πολύ μεγάλα οδικά έργα προετοιμάζονται αυτή την εποχή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Έργα για τα οποία είτε έχει υπάρξει αρκετή δημοσιότητα είτε έχουν προχωρήσει αλλά θα συνεχίσουν με διαφορετική πορεία. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον Νίκο Καραγιαννίδη στην ιστοσελίδα ypodomes. Com, είναι και το Καλαμάτα - Μεθώνη, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:  "... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες