Έναρξη εκπαίδευσης νέας σειράς Εθελοντών Σαμαρειτών

Πρώτη Δημοσίευση: 19/10/2018 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/10/2018 17:42
Μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη νέα εκπαιδευτική σειρά Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών 2018-2019 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η βασική εκπαίδευση, εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), περιλαμβάνει και εξάσκηση στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι εκπαιδευόμενοι, παράλληλα, συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.ά.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι το πληρέστερο που υπάρχει στη χώρα μας, σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.
Ενδεικτικά, η ύλη περιλαμβάνει τα εξής, εκτός από την ιστορία του Ερυθροσταυρικού Κινήματος: Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αιμορραγίες, απινιδιστής, εγκαύματα κ.ά.), διαχείριση τροχαίου ατυχήματος, ακινητοποίηση - μεταφορά με σανίδα, αφαίρεση κράνους, φυσικές καταστροφές, ορεινή διάσωση.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι εθελοντές μπορούν, αν θέλουν, να συνεχίσουν την εκπαίδευση επιλέγοντας εξειδικευμένα πεδία και να προσχωρήσουν στην Ομάδα Διάσωσης του Ε.Ε.Σ., στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης - Κ9 S.A.R. Team και στη Σχολή Αυτοδυτών-Ναυαγοσωστών.
Οι Εθελοντές, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Η Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο  www.samarites.gr.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945694910 και 6987726365.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις