Αυτοδιοικητικές τριβές για την Μπιρμπίτα

Πρώτη Δημοσίευση: 09/01/2013 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2013 09:45

 

Σημείο τριβής μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας αποτέλεσε στη χθεσινή σύσκεψη για την παραβατικότητα στη Μεσσηνία η τύχη της κατασκήνωσης στην Μπιρμπίτα.

 


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά, στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αθήνα και ειδικότερα στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Αγγ. Συρίγου, κατέστη σαφές ότι η Μπιρμπίτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μόνιμος χώρος εγκατάστασης τσιγγάνων. Αντίθετα, οι πολιτικές που θα αναπτυχθούν χρειάζεται να έχουν ως στόχο την ενσωμάτωση των τσιγγάνων στην τοπική κοινωνία. «Ο γενικός γραμματέας τάχθηκε καθαρά κατά της γκετοποίησής τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 


Παράλληλα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντ. Νικολάκου, υποστήριξε στην παρέμβασή της ότι οι μέχρι σήμερα πολιτικές αποδείχτηκαν λανθασμένες. «Αυτό ήταν και το μήνυμα του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, όταν δήλωσε ότι πρέπει να διαλυθούν οι καταυλισμοί των τσιγγάνων. Ως Περιφέρεια τασσόμεθα υπέρ της ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία που ζουν και δρουν, μέσα από διάφορα προγράμματα».

 


Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε πρόσφατες δηλώσεις του για τη σύσκεψη στο υπουργείο, είχε σημειώσει ότι οι οικισμοί που είναι άδειοι θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά σ’ αυτούς των αθιγγάνων από την περιοχή «Παλιάμπελα» και «Πολυκλαδικού».


Α.Π.Σχόλια

To "integrate" means to accept all Greek concepts...that also means basic law, order and acceptance of social standards of behaviour. Perhaps Roma families should be encouraging this within their society at this time so the greater Greek population will support future integration.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις