Η Βικτόρια Χίσλοπ έρχεται στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 07/11/2016 07:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/11/2016 07:36
Μεγαλύτερη υπηρεσία στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να προσφέρει η Βικτόρια Χίσλοπ, καθώς με το νέο της βιβλίο, που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά πρόσφατα, στέλνει... καρτ ποστάλ από τη χώρα μας στα εκατομμύρια των αναγνωστών της σε όλον τον κόσμο.
Μετά τα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, γέμισαν και τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας με φωτεινές καρτ ποστάλ. «Αθηναία», «Κρητικιά», Ελληνίδα πλέον και κάτοικος Αθηνών, η Βικτόρια Χίσλοπ βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας αυτή την περίοδο για να παραστεί στις πολλές παρουσιάσεις του νέου βιβλίου της, 420 σελίδων, που έχει τίτλο «Οι καρτ ποστάλ» (μετάφραση Φωτεινή Πίπη, εκδ. Διόπτρα). Θα βρεθεί από την Πελοπόννησο έως την Ανατολική Μακεδονία για να συναντήσει και να μιλήσει με το κοινό της.
Η συγγραφέας του «Νησιού» και άλλων εκδοτικών επιτυχιών («Το νήμα», «Ο γυρισμός», «Ανατολή»), αγαπητή σε όλους τους Έλληνες χάρη στην αυθεντικότητα και την αμεσότητα του χαρακτήρα της, δίνει κι αυτή τη φορά ένα μυθιστόρημα διαβαστερό και γεμάτο μηνύματα.
Είναι «ένα εικονογραφημένο ταξίδι μυθοπλασίας», όπως χαρακτηρίζεται, και οι καρτ ποστάλ που στέλνονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας δημιουργούν σπονδυλωτά και βαθμιδωτά ένα ελληνικό πανόραμα, με ηρωίδα την Έλι.
«Κάθε εβδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα, και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Έπειτα από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται, και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της».
Η ελληνική έκδοση, από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι γεμάτη με ένθετες φωτογραφίες του Αλέξανδρου Κακολύρη, με τις πολύχρωμες και ατμοσφαιρικές «καρτ ποστάλ» από την Ελλάδα... Πολλές φορές, ένα maisntream έργο λογοτεχνίας, όπως και μια κινηματογραφική ταινία, μπορεί να επιτύχει περισσότερα από μια ακριβοπληρωμένη κρατική καμπάνια τουρισμού. Η Βικτόρια Χίσλοπ έχει από μόνη της χριστεί πρέσβειρα της Ελλάδας και με μόνο κίνητρο την αγάπη.
Η Βικτόρια Χίσλοπ θα βρίσκεται για την παρουσίαση του βιβλίου στην Καλαμάτα στις 14 Νοεμβρίου. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις