Ν. Μιχαλολιάκος: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα»

Πρώτη Δημοσίευση: 17/09/2015 15:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/09/2015 15:04
Την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, δύο χρόνια μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, ανέλαβε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σπεύδοντας βέβαια να αποποιηθεί οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο δικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μαζί με πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος για εγκληματική οργάνωση μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real είπε χαρακτηριστικά : « Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι , την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει . Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη δολοφονία του Τεμπονέρα ή το Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός ή ένας φίλος του κόμματος έκανε μία καταδικαστέα πράξη;».


Με τη δήλωσή του αυτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να διαχωρίσει την πολιτική από την ποινική ευθύνη . Για το θέμα αυτό ούτως ή άλλως η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δικαστές που συνεδριάζουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού είναι εκείνοι που θα αποφανθούν για την ενοχή ή μη, όχι μόνο του Μιχαλολιάκου, αλλά όλων των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.

Η δίκη, όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά σε όσες συνεδριάσεις μεσολάβησαν διατυπώθηκαν ενστάσεις εκ μέρους των κατηγορουμένων.

Το ραντεβού των δικαστών με τους κατηγορούμενους ( σ.σ. από τους βουλευτές ελάχιστοι είναι εκείνοι που είναι παρόντες και σε ορισμένες μόνο δικασίμους ) έχει ανανεωθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου 2015 κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης αναμένεται να εξεταστεί ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης.

Οσον αφορά την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης, αυτή αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμα.
tanea.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις