6η στην πανελλαδική κατάταξη παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας η Περ. Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 03/12/2012 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/12/2012 16:52

 

Την 4η θέση κατέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αδειοδοτημένες μονάδες παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία να προηγούνται. Από πλευράς, όμως, ισχύος η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται στην 6η θέση, έχοντας από πάνω τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κρήτη.
Επίσης, τα στοιχεία που παρουσιάζονται στους πίνακες δείχνουν ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Πελοποννήσου αντιστοιχούν σε λιγότερο από 10% της χώρας.

  Όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, η αξιολογητική διαδικασία, από το σχεδιασμό, την κατάρτιση των μελετών, τις γνωμοδοτήσεις μέχρι τις εγκρίσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των ΑΠΕ και μετά τις αδειοδότησης της παραγωγής, είναι μια χρονοβόρος και σύνθετη διεργασία: «Πολλές φορές η αλληλουχία των πράξεων επιβαρύνεται με ενστάσεις και προσφυγές οι οποίες επιμηκύνουν ακόμη περισσότερο την υλοποίηση των σχετικών επενδύσεων ανά στάδιο αδειοδότησης. Από πλευράς Πολιτείας, εμπλέκονται 4 δομές, το ΥΠΑΝ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η ΡΑΕ και εμείς ως γνωμοδοτικά όργανα.
Στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής που θέλουμε να εφαρμόσουμε, δημιουργούμε μια βάση δεδομένων, μια data base, με Γεωχωρικά Συστήματα Πληροφοριών, για να έχουμε ανά τακτά διαστήματα μια εικόνα του δυναμικού των ΑΠΕ στην Περιφέρεια, ανά είδος και τεχνολογία ανά Περιφερειακή Ενότητα».


Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις